AcasăLIFEFILMELE ALINEI | The Batman - Un nou univers, o nouă poveste

FILMELE ALINEI | The Batman – Un nou univers, o nouă poveste

spot_img

The Batman, în regia lui Matt Reeves și interpretat de Robert Pattinson, repornește franciza Cavalerului Negru.

- Publicitate -

Gotham, orașul peste care domnesc corupția și criminalitatea, este sub asaltul maniacului Riddler. Un criminal în serie sadic, obsedat de ghicitori și puzzle-uri, își plănuiește să dezvăluie adevărata față a Gothamului. Bruce Wayne, care acționează de doi ani ca justițiarul Batman, începe o muncă de detectiv împreună cu Departamentul de Poliție al orașului și merge pe urmele lăsate de criminalul care pare desprins din filmul Zodiac.

La fel ca personajul Zodiac, Riddler trimite indicii și vrea, ca într-un final, toată lumea să afle cine i-a pedepsit pe cei care absorb toate resursele orașului. Batman trebuie să descopere de ce Riddler, la fiecare crimă, lasă câte o scrisoare pe care e scris numele lui și cum a ajuns să fie implicat în seria de omoruri, în plină campanie electorală.


The Batman este filmat în nuanțe de gri, ceea ce creează un aspect “dark” filmului, dar care caracterizează umbrele întunecate care învăluie orașul Gotham. Singura culoare de care Matt Reeves s-a folosit în film a fost un roșu aprins prin care să scoată în evidență un contrast dinamic de imagine.

Coloana sonoră este “Something in the Way” a celor de la Nirvana. O piesă care dă substanță producției și o plasează între filmele clasice.

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri