AcasăACTUALFilipineză traficată în România. Şocanta poveste a "Mariei"

Filipineză traficată în România. Şocanta poveste a “Mariei”

spot_img

Fetei din Filipine îi vom spune “Maria”, generic, din rațiuni de protecție a identității. E o mână de om, nu mai înaltă de 1,60 m, firavă, 27 de ani. Acum nu mai e în România, dar va păstra întotdeauna probabil doar pentru sine multe dintre episoadele traumatizante trăite în zona Moldovei.

În încercarea de a ajunge în Franța la mama ei, asiatica a ales soluția intermediară a unui pas în România în speranța că, mai departe, va izbuti să atingă destinația dorită. Suntem în anul 2019.

E momentul când Maria a cunoscut online un băiat din Iași, care a ajutat-o la o cerere de viză ca sponsor. A decis să aibă o relație aici, în Europa, în perspectiva imediată a unei căsătorii, după care să poată merge în Franța. Sunt detaliile de început ale unui traseu al groazei.


Odată sosită însă la Iași, ea petrece în oraș doar câteva luni, după care e gonită din casă de cea care ar fi urmat să-i devină soacră.

Prin diferite legături pe care le va fi avut în zonă, se mută la Bicaz, unde încep cu adevărat marile probleme, din relatările ei. A nimerit acolo la o persoană care s-a oferit s-o sprijine mai departe, numai că, de fapt, ar fi introdus-o într-un sistem de exploatare sexuală și videochat.

CITEŞTE ŞI: Şofer din Olt, condamnat deşi etilotestul arăta zero. Pentru ce infracţiune l-au găsit vinovat judecătorii


„Pandemie, contacte întrerupte cu exteriorul, nu era înregistrată nicăieri. Nu exista, pur și simplu!”, spune Ștefan Leonescu, expert advocacy și consilier juridic la Jesuite Refugee Services (JRS) România, o fundație umanitară de sorginte catolică, având ramificații în peste 50 de țări.

El este oficialul care dezvăluie toate aceste amănunte ale unui caz bulversant, culese din contactul direct cu Maria și cu membrii comunității filipineze din București.

În jur de un an și jumătate ar fi durat întreaga poveste, iar la un moment dat fetei i s-a cerut să se mărite cu individul X pentru a acoperi în mare parte pericolul unui dosar de trafic de persoane. Sunt soți, la revedere! Dar Maria a refuzat!

Articolul complet, la PressHub

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri