AcasăACTUALFiica şefului Curţii de Apel Craiova, plătită de CSM cu bani europeni....

Fiica şefului Curţii de Apel Craiova, plătită de CSM cu bani europeni. Cine sunt cei mai câştigaţi magistraţi

spot_img

Cei mai câștigați magistrați în urma unor proiecte derulate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pe bani europeni par a fi câțiva președinți de Curți de Apel din țară și președinți de secții. Ei au fost răsplătiți de Consiliu cu importante sume de bani, judecătorii șefi de instanțe fiind invitați să participe și să țină cursuri ca experți în diverse proiecte. Cu toții au promovat în actualul mandat al CSM.

Astfel, președintele Curții de Apel Alba Iulia, Liviu Gheorghe Odagiu, ales membru în viitorul CSM, a primit anul trecut de la Consiliu suma de 51.795 de lei în baza unui „contract civil”. Alți 14.670 de lei au fost încasați de Odagiu din aceeași sursă pentru „contract concurs funcții conducere”.

Salariul președintelui CA Alba Iulia a fost anul trecut de 324.000 de lei. Informați apare în ultima declarație de avere din iunie 2022, publicată pe portalul integritate.eu, nu și pe site-ul CSM.


Luminiá Criștiu Ninu, președintele Curții de Apel București, a încasat anul trecut de la CSM „onorarii proiect POCA” în valoare de 46.990 de lei și indemnizații „comisii de concurs” în valoare de 33.000 de lei.

Veniturile lui Criștiu pe anul trecut se ridică la 336.000 de lei, salariu și drepturi salariale restante.

Fiica lui Glugă, plătită de CSM

Adrian Glugă, președintele Curții de Apel Craiova, nu a primit bani de la CSM, în schimb a încasat fiica sa, Adriana Mihaela, care este expert jurist la Consiliul Superior al Magistraturii, mai exact „expert asistent judecător program pilot”, post pentru care a primit anul trecut 73.271 de lei.


CITEŞTE ŞI: Emisiunea “Reporter 24” din 5 septembrie | Invitat – Liviu Voiculescu, preşedinte PNL Olt

Mihaela Diana Micu Cheptene, președinta Curții de Apel Iași, a primit anul trecut de la CSM 60.995 de lei în calitate de expert în proiectul SIPOCA 751, proiect european care se ocupă de optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar.

Valoarea totală a contractului semnat de judecătoarea Cheptene cu CSM este de 368.280 de lei și are o valabilitate de 1 an și zece luni. Informația apare în ultima declarație de interese completată de președinta CA Iași.

Articolul complet, pe PressHub

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri