AcasăLIFEFestivalul „Culture Green” se desfăşoară, în aceste zile, la Piatra-Olt, printr-un proiect...

Festivalul „Culture Green” se desfăşoară, în aceste zile, la Piatra-Olt, printr-un proiect tranfrontalier România-Bulgaria

spot_img

Piatra-Olt găzduieşte, în aceste zile, Festivalul „Culture Green” – un festival de poveste, care împleteşte activități dedicate păstrării meșteșugurilor tradiționale, cu reprezentații artistice și ansambluri folclorice din Olt și Bulgaria.

Festivalul care a început joi, în locația cunoscută, din fața Sălii de Sport, se încheie astăzi.

„ În cele trei zile festival, am avut parte de workshop-uri demonstrative despre ceramica de Vădastra, cojocărit, cusut-țesut, pictură și bucătărie locală susținute de meșteri olteni consacrați. Ne-am bucurat de reprezentații artistice și ansambluri de dansatori”, spune primarul din Piatra-Olt, Nicuşor Rada.

Au urcat şi vor urca pe scenă Iazmina Cojocaru, Mădălina Drăgan, Ștefania Strejescu, Valentin Sanfira, Georgiana Băzăvan, Carmen Budulan, Mady și Ionuț Pește, Olguța Berbec. Orchestra este condusă de maestrul Marinel Rizea.

CITEŞTE ŞI: Piatra-Olt atrage investiţii prin Programul “Anghel Saligny”

Toate acestea sunt posibile datorită accesării fondurilor europene, din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria.

Tot prin Proiectul Culture Green se va realiza reabilitarea și dotarea Centrului Cultural Multifuncțional din Piatra-Olt, finalizat în proporție de 80%.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri