AcasăACTUALFestival româno-bulgar, la Piatra-Olt. Ce se întâmplă în cele trei zile de...

Festival româno-bulgar, la Piatra-Olt. Ce se întâmplă în cele trei zile de „Culture Green”

spot_img

Piatra-Olt va fi, pe parcursul a trei zile, gazda Festivalului „Culture Green” – un festival de poveste, care va împleti activități dedicate păstrării meșteșugurilor tradiționale, cu reprezentații artistice și ansambluri folclorice din Olt și Bulgaria.

Festivalul se va desfășura de joi până sâmbătă, în perioada 28-30 iulie, în locația cunoscută, din fața Sălii de Sport.

„ În cele trei zile festival, în intervalul orar 14:30-17:00, vom avea parte de workshop-uri demonstrative despre ceramica de Vădastra, cojocărit, cusut-țesut, pictură și bucătărie locală susținute de meșteri olteni consacrați. Începând cu ora 17:00 până la ora 23:00, ne putem bucura de reprezentații artistice și ansambluri de dansatori”, spune primarul din Piatra-Olt, Nicuşor Rada.

Vor urca pe scenă Iazmina Cojocaru, Mădălina Drăgan, Ștefania Strejescu, Valentin Sanfira, Georgiana Băzăvan, Carmen Budulan, Mady și Ionuț Pește, Olguța Berbec, iar orchestra va fi condusă de maestrul Marinel Rizea.

A doua zi de festival, vineri, 29 iulie, va fi încheiată cu un spectaculos foc de artificii.

Toate acestea sunt posibile datorită accesării fondurilor europene, din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria.

Tot prin Proiectul Culture Green se va realiza reabilitarea și dotarea Centrului Cultural Multifuncțional din Piatra-Olt, finalizat în proporție de 80%.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri