AcasăACTUALFermierii români cer ca ministrul Agriculturii să fie inclus în CSAT. MOTIVUL

Fermierii români cer ca ministrul Agriculturii să fie inclus în CSAT. MOTIVUL

spot_img

Fermierii români cer ca ministrul Agriculturii să fie inclus în CSAT deoarece conflictul din Ucraina ar putea produce o criză alimentară în întreaga lume.

Asociația Forța Fermierilor solicită includerea ministrului Agriculturii în CSAT, scrie Mediafax.

„Securitatea alimentară a României este și va rămâne esențială în actualul context internațional”, spun fermierii care vor un acord politic al partidelor parlamentare pentru modificarea legii privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

„Din cauza războiului din Ucraina, pe fondul unui context internațional care va rămâne complicat mulți ani de acum înainte, și din perspectiva funcționării piețelor regionale și globale agroalimentare, membrii AFF consideră că este necesară o inițiativă legislativă pentru modificarea articolului nr. 5, aliniatul 3, din legea menționată, mai precis introducerea ministrului Agriculturii în componența CSAT”, scrie în documentul semnat de fermieri.

Documentul a fost trimis și președintelui României, Klaus Iohannis.

Conform legii, din CSAT fac parte președintele României, prim-ministrul, ministrul Apărării, ministrul de Interne, ministrul de Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Industriei, ministrul de Finanţe, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidențial pentru securitate naţională.

CITEȘTE ȘI:Târgu Jiu: Betonul amprentat din zona centrală, înlocuit cu granit. Primar: „Îndreptăm o greșeală care ne-a costat foarte scump”

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri