Connect with us

Fără categorie

Programul „Rabla pentru electrocasnice” ar putea deveni operațional de vineri

Publicat

în

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că ordinul privind programul Rabla pentru electrocasnice va fi emis în cursul acestei săptămâni, iar operaționalizarea sa ar putea avea loc vineri.

Ministrul a precizat că ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial, iar programul Rabla pentru electrocasnice urmează să înceapă în cursul acestei săptămâni.

Întrebat dacă programul ar putea începe luni, Barna Tanczos a răspunde: “poate începând de vieri, că tot e Vinerea Verde”, scrie Antena 3.


La sfârșitul lunii aprilie, ministrul Mediului preciza că programul va avea trei subcategorii pentru a nu se transforma într-un “program de cumpărat televizoare”.

Programul urmează să fie bazat pe aparatură care va avea consum mic de energie și va avea trei subcategorii.

“Eficiența prin reducerea consumului să fie maximă. Ne concentrăm în prima fază pe mașinile de spălat, frigidere, după care venim cu a doua etapă, probabil la două săptămâni, vom veni cu a doua etapă, pentru laptop, tabletă și televizor, astfel încât să asigurăm pentru familiile care trebuie să doteze gospodăria cu tablete și laptopuri.

Copiii au mare nevoie de asemenea sprijin pentru a putea participa la ore. În ultima fază, la probabil 4 săptămâni de la lansare, venim cu programul pentru aparate de aer condiționat, mașină de uscat rufe și ce mai rămâne.


Ele vor fi disponibile pentru cetățeni pe bugete alocate pe fiecare subgrupă, astfel încât eficiența programului să fie maximă și ca nu cumva să transformăm într-un program de cumpărat televizoare”, a mai spus ministrul.

Inițial, Rabla pentru electrocasnice” trebuia să înceapă în 15 decembrie, însă programul a fost amânat.

Fostul ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor Mircea Fechet anunța că Programul are un buget total de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație, pentru cel puțin 100.000 de români.

Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanțate prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) patru produse care nu au existat în edițiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete.

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele nouă echipamente finanțate este de:

laptopuri – finanțare de 500 de lei;

aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase, cu o finanțare nerambursabilă de 400 de lei;

tablete și mașini de spălat rufe – finanțare nerambursabilă de 300 de lei;

aspiratoare, cu o finanțare nerambursabilă de 200 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

EDUCAŢIE

Dolj: Nicio altă medie de 10 la Bacalaureat, după contestații

Publicat

în

Rezultatele finale obținute de absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat au fost afișate astăzi. 

În județul Dolj, rata de promovare, înregistrată după soluționarea contestațiilor, este 66,75 %, în creștere cu 2,54 %, comparativ cu afișarea rezultatelor inițiale.


„Pentru promoția curentă, rata de reușită este 73,30 % (72,9% în 2020), iar pentru promoțiile anterioare – 30, 03 % (27,7% – în 2020)”, anunță reprezentanții ISJ Dolj.

Astfel, din totalul celor 3.889 de candidați prezenți (3.303 – promoția curentă și 586 – promoțiile anterioare) au promovat 2.596 de candidați: 2.420 de candidați aparțin promoției 2021, iar 176 provin din promoțiile anterioare.

După reevaluarea lucrărilor, numărul mediilor de 10 a rămas nemodificat față de rezultatele inițiale: o medie de 10.


În sesiunea iunie – iulie 2020, 15 candidați au încheiat examenul cu media generală 10.

„În această sesiune au fost obținute 462 de note de 10 pe discipline de examen, distribuite astfel: 24 note de 10 la proba Ea) –  încă 6  candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura românădupă reevaluarea lucrărilor;68 note de 10 la proba Ec) – încă 5 candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului și 372 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării(18 candidați au obținut nota 10 după contestații)”, au mai transmis reprezentanții ISJ Dolj.

În urma reevaluării lucrărilor, 1.511 contestații au fost admise în plus, 737 contestații au fost admise în minus și 99 de contestații au rămas nemodificate.

103 candidați au fost declarați promovați după reevaluarea lucrărilor.

A doua sesiune de examen se va desfășura în perioada 16 august – 3 septembrie, fiind precedată de etapa de înscriere care va fi în intervalul 19 – 26 iulie.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

EDUCAŢIE

Bătaie la o şcoală din Argeş. Un băiat de clasa a VI-a şi o fată de clasa a VII-a, protagonişti

Publicat

în

O anchetă a fost deschisă de poliţiştii din Argeş după ce un băiat de clasa a VI-a şi o fată de clasa a VII-a din localitatea Dobreşti s-ar fi luat la bătaie, la şcoală.

Conflictul ar izbucnit, pe 4 martie, acum fiind deschis un dosar pentru loviri sau alte violenţe.

„Din verificări s-a stabilit că starea conflictuală s-ar fi petrecut în data de 4 martie a.c., în pauză, între un băiat de clasa a VI-a și o fată din clasa a VII-a, elevi ai respectivei unități de învățământ. Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe”, transmit poliţiştii IPJ Argeş.


Totodată, situația este monitorizată de  polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Argeș, care au planificat desfăsurarea de activități preventive cu elevii unității școlare, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului Scolar Județean Argeș.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

Fără categorie

120 de zile retur la peleti pe tomibena.ro

Publicat

în

De

Profită nu doar de prețurile mici, ci și de cele 120 de zile retur la peleti pe tomibena.ro – magazinul tău online de peleti de calitate! Beneficiază de reducerile de moment și achiziționează paleți întregi de peleti la cele mai bune prețuri. În cazul în care nu ești mulțumit, îi poți și returna. Noi tindem să credem, totuși, că nu va fi nevoie!

Este important, indiferent de domeniul de activitate despre care vorbim, să ai posibilitatea de a returna. Chiar și când vorbim despre peleti, ți se oferă această variantă! Tomi Bena este magazinul care dorește să te mulțumească din toate punctele de vedere. Tocmai din acest motiv, oferă tuturor clienților nu doar peleti de calitate, ci și transport gratuit, prețuri mici și posibilitatea de a returna peleții achiziționați!


Întrucât se remarcă la nivel de țară ca fiind cel mai apreciat magazin de peleti, Tomi Bena este mereu pe buzele celor care sunt în căutarea unei alternative eficiente de combustibili. Naturali, din rumeguș și rășinoase, peleții sunt fabricați în cantități mari, prin uscarea rumegușului și mai apoi, presarea acestuia.

Procesul în sine nu este unul foarte complicat. De reținut este, însă, că nu tot ceea ce pare a fi ușor de realizat este chiar atât de facil. Dimpotrivă, când vine vorba despre acești peleti, resursa principală nu este doar materialul în sine, ci și timpul! Doar în acel fel, astăzi, ai posibilitatea de a achiziționa peleti uscați, care nu au un conținut de apă ridicat.

Uscarea și presarea rumegușului se face cu aparatură specială de către experții Tomi Bena. Ei sunt singurii care, la prețuri extrem de mici, pun la dispoziția clienților o resursă foarte importantă pentru aprinderea, dar și pentru menținerea focului.


Alege întotdeauna să colaborezi cu experți în domeniu! Experții, prin profesionalismul de care dau dovadă, sunt singurii care îți vor sări în ajutor atunci când ai cea mai mare nevoie! În acest fel, orice problemă are o rezolvare, chiar și atunci când vine vorba despre retur. Deși credem că nu este cazul returului când intră în discuție stocurile de peleti Tomi Bena, am ținut să te informăm. Este important să știi că ai această posibilitate!

Pe Tomi Bena găsești cei mai buni peleti de pe piață! O mulțime de persoane precum ești tu, sceptice la început, au declarat că nu ar mai renunța la peleti pentru nimic. Chiar dacă le-a fost greu să creadă că peleții sunt mai eficienți, comparativ cu lemnele, până la urmă, s-au convins cu privire la acest aspect.

Poate la fel ești și tu, sceptic. Este normal când începem să intrăm în contact cu ceva ieșit din zona noastră de confort să fim așa. Nu este nimic neobișnuit! Foarte multe persoane se confruntă cu această problemă. Faptul că ești conștient de faptul că ai posibilitate de retur de până la 120 de zile, ar putea să ajute!

Achiziționează cât mai mulți peleti de pe Tomi Bena și, cu siguranță, nu vei regreta! Atunci îți vei da seama că trebuia să faci asta cu mult timp în urmă!

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.