AcasăACTUALExtinderea transportului în comun realizat de RAT Craiova | Primarul comunei Mischii...

Extinderea transportului în comun realizat de RAT Craiova | Primarul comunei Mischii o contrazice pe Olguța Vasilescu: „Intenționat nu am fost invitați să facem parte, întrucât probabil deranjăm”

spot_img

Primarul comunei Mischii din județul Dolj, Gheorghe Popa, a precizat, joi, după ce s-a anunțat extinderea transportului în comun realizat de RAT Craiova în alte șase localități din județ, că știa despre această intenție, dar că după ce s-a luat decizia, el nu a mai primit nicio informație despre proiect. 

- Publicitate -

Edilul spune, într-o postare pe Facebook, că la ultima ședință organizată de către Asociația „Zona Metropolitană” Craiova, din care comuna Mischii face parte, s-a hotărât înființarea unei asociații pentru transport public metropolitan pentru localitățile din imediata vecinătate a Craiovei.

De la acea ședință și până în prezent, primarul spune că nu a mai primit nicio informație.


Mai mult, acesta consideră că totul a fost cu intenție și că nu se dorește înscrierea comunei Mischii în acest proiect.

„Din acel moment și până în prezent, cel putin, comnuna noastră, Mischii, nu a mai primit niciun fel de informație, înștiințări, etc privind stadiul a ceea ce s-a hotărât anterior, respectiv inființarea acestei asociații. Cu siguranță, dacă am fi știut, am fi fost printre primii care ar fi fost de acord sa facem parte din aceasta asociație, așa cum am făcut și când s-a inființat Zona Metropolitană.

Consider că intenționat nu am fost invitați să facem parte, întrucât probabil deranjăm anumite interese.


Chiar astăzi am depus și înregistrat la ADI „Zona Metropolitană” Craiova solicitarea noastră privind aderarea la nou înființata Asociație de Transport Metropolitan”, a scris edilul comunei Mischii pe Facebook.

Transportul public în comun realizat de RAT SRL va fi extins în comunele Breasta, Bucovăț, Cârcea, Ișalnița, Malu Mare şi Pielești, joi fiind votată, în ședința de consiliu local din această lună, aprobarea înfiinţării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI): „Asociaţia Metropolitană de Transport Public Craiova”.

Comunele Breasta, Bucovăț, Cârcea, Ișalnița, Malu Mare şi Pielești au statut de membru în cadrul acestei asociații.

În cadrul ședinței de consiliul local de joi, consilierul Marian Vasile a întrebat de ce comunele Șimnicu de Sus, Mischii sau Podari nu fac parte din această asociație, considerând că și aceste localități sunt aproape de municipiul Craiova.

„Nu le-am invitat noi la discuții, nu a venit propunerea din partea noastră sau nu au vrut ele?! Cred că și acolo ar fi binevenit un asemenea tip de transport”, a spus Vasile.

Edilul Lia Olguța Vasilescu a menționat faptul că primarii din localitățile respective nu au dorit să facă parte din această asociație.

Vasilescu a mai spus că în funcție de gradul în care RAT Craiova poate susține acest proiect, el se poate extinde și către alte comune.

CITEȘTE ȘI: Parcare cu plată, extinsă într-un cartier din Caracal. Care sunt condiţiile pentru cei cu două maşini

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri