AcasăPOLITICĂExpert în relațiile Rusia-China: Chinezii speră că războiul din Ucraina să se...

Expert în relațiile Rusia-China: Chinezii speră că războiul din Ucraina să se încheie repede. Nu vor ajuta militar Moscova

spot_img

Războiul din Ucraina nu convine deloc Chinei, care se vede pusă într-o situație imposibilă: nu vrea să susțină deschis Rusia, de teama sancțiunilor economice ale Vestului, dar nici nu se poate poziționa deschis de partea Occidentului, pentru că Beijingul este mai apropiat ca interese de Moscova, a explicat, în cadrul Interviurilor PressHUB, Bobo Lo, expert în politica externă și de securitate a Rusiei, dar și în relațiile chino-ruse.

- Publicitate -

Expertul afirmă că principalul motiv pentru care China are nevoie de o bună relație cu Rusia este pentru că știe că Rusia este un jucător distrugător. Are nevoie ca Rusia să nu se opună intereselor Chinei.

De exemplu, actualul război a blocat deja dezvoltarea inițiativei Belt and Road, strategică pentru China, în zona artică.


Interviul complet, în PressHUB.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri