AcasăACTUALEste un miniexcavator potrivit proiectelor tale?

Este un miniexcavator potrivit proiectelor tale?

spot_img

Ai în fiecare an multe proiecte, ești pasionat de utilaje industriale sau, poate, ai o mică afacere în acest domeniu? Dacă citești deja acest articol, înseamnă că te interesează un miniexcavator. În rândurile de mai jos, vei afla în ce fel de proiecte poate fi pus la treabă, dar și ce beneficii aduce un astfel de utilaj.

Ce este un miniexcavator

- Publicitate -

Miniexcavatorul este un utilaj industrial de tip excavator, însă de dimensiuni considerabil mai mici și care își poate găsi rapid un loc chiar și într-o curte. Practic, mai poate fi considerat și un excavator compact, cu performanțe mai mici, dar cu o serie de beneficii pe care le vei afla pe parcursul următoarelor rânduri.

Principalele componente care compun un astfel de utilaj sunt șasiul, cu roți sau șenile, cabina cu panoul de control al comenzilor și brațul cu atașamentul principal, de regulă fiind vorba de cupă.


Greutatea unui miniexcavator poate ajunge până la 6 tone, în funcție de model și de construcția aleasă de fiecare producător în parte.

În ce proiecte poate fi utilizat

Poate vei considera că un astfel de utilaj nu poate fi de ajutor într-o curte oarecare, dar este posibil să te răzgândești rapid. Prin urmare, cu un miniexcavator poți face foarte multe lucrări comune, precum:

 • Șanțuri pentru fundația unei case noi sau unei alte construcții pe care o ai în plan, așa cum poate fi o magazie mare;
 • Săpături pentru instalații de apă sau canalizare, cum ar fi cele din propria curte;
 • Demolări în cadrul șantierelor mici de renovare, ca un garaj sau alte anexe vechi de care vrei să scapi;
 • Săparea de șanțuri pentru multiple amenajări exterioare, cum ar fi un gard;
 • Compactarea solului pentru diverse amenajări, cum ar fi cimentarea curții;
 • Acțiuni rapide de deszăpezire în lunile de iarnă;
 • Întreținerea terenurilor agricole, în curte sau la câmp;
 • Transportul, în cupă, al anumitor materiale cu o greutate mare.

În funcție de proiectul tău, consultă anunturile de piese pentru utilaje industriale, pentru a achiziționa toate cele necesare finalizării cu succes.


Astfel, dacă știi care este tipul tău de lucrare și ce activități presupune, vei cunoaște foarte bine cum te poate ajuta un miniexcavator. Până la urmă, rolul lui este să-ți ușureze munca fizică și, mai mult decât atât, să realizeze operațiuni cât mai exacte, mai greu sau chiar imposibil de îndeplinit în alte moduri.

Beneficii principale

 • Poți lucra cu el în spații mici și incomode pentru un alt utilaj. În plus, poți face lucrări și în interiorul unor spații deja construite, cum ar fi o hală.
 • Nu creează daune foarte mari solului pe care este manevrat, spre deosebire de un excavator mare.
 • Se poate manevra pe orice tip de suprafață, de la asfalt la ciment, pietriș sau pământ. În privința transportului pe drumurile publice, se poate andoca ușor pe o platformă în stil remorcă.
 • Un miniexcavator se poate echipa cu foarte multe accesorii suplimentare, precum fierăstrău hidraulic, cupă malaxor, curățător de crengi, foreză, gheară etc. Așadar, lucrările pe care le poți face cu el sunt diverse.
 • Costuri reduse de exploatare, iar dacă ar fi să-l închiriezi de la o firmă specializată, pentru diverse proiecte ocazionale, costurile de închiriere sunt avantajoase.

Care utilaj este mai potrivit?

O întrebare care este foarte probabil să îți vină în minte este: buldoexcavator sau miniexcavator?

Dacă miniexcavatorul ai aflat ce poate face, buldoexcavatorul, pe scurt, este ideal pentru lucrări de dimensiuni mai mari, având o viteză de deplasare superioară. Acesta are un braț mai lung și o putere mai mare de a săpa la adâncime, dar și de a efectua alte sarcini grele, precum acțiuni de încărcare.

Prin urmare, dacă vei considera că un miniexcavator este utilajul industrial cu care îți poți rezolva multe dintre proiecte, spor la treabă!

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri