AcasăACTUALEpidemiologul Octavian Jurma: „După sărbători, şcolile ar trebui închise 10 zile”

Epidemiologul Octavian Jurma: „După sărbători, şcolile ar trebui închise 10 zile”

spot_img

Elevii din gimnaziu si liceu vor reveni la scoala pe 3 ianuarie, iar cei mici vor mai sta o săptămână în vacanţă. În Belgia, elevii au intrat mai devreme în vacanţă din cauza ameninţării Omicron, tulpina extrem de contagioasă.

Potrivit epidemiologului Octavian Jurma, după petrecerile de sărbători vor crește infectările, iar școlile ar trebui să rămână închise încă 10 zile.

Medicul susține că altfel unitățile școlare vor favoriza răspândirea virusului, iar România se va confrunta cu un nou val de îmbolnăviri.

Pe de altă parte, Guvernul belgian a anunțat vineri, 3 septembrie, că grădinițele și școlile vor intra în vacanța de iarnă pe 18 decembrie, cu o săptămână mai devreme.

„Școlile pot fi un catalizator pentru debutul valului 5, Omicron. Aș fi preferat o abordare de tipul celei din Portugalia, care a introdus acele 10 zile de lucrat de acasă, a închis școlile pentru săptămâna de după Revelion, tocmai pentru că epidemiologii știu că această perioadă nimeni nu o să respecte nici măcar mandate de stat acasă.

Toți ne vom întâlni cu prieteni, chiar dacă în format mai restrâns. Numărul de cazuri va crește, chiar dacă nu ar fi Omicron, ar fi o problemă. Cu Omicron, această problemă este de cinci ori mai mare decât a fost cu Delta”, a declarat Octavian Jurma.

Propunerea oamenilor de știință nu este pe placul tuturor părinților. După un an și nouă luni de pandemie, materia nu a putut fi recuperată integral în cazul copiilor care au stat mai mult în fața calculatoarelor decât în sala de clasă.

Semestrul I are 14 săptămâni de cursuri, de la data de 13 septembrie până în 22 decembrie 2021, iar semestrul al II-lea- 20 de săptămâni, din data de 10 ianuarie şi până pe 10 iunie 2022.

Potrivit Ministerului Educației, elevii vor avea vacanţă de iarnă de la data de 23 decembrie 2021 până pe 9 ianuarie 2022.

Elevii din gimnaziu si liceu vor reveni la scoala pe 3 ianuarie. Elevii din clasele 0 – IV vor reveni la scoala pe 10 ianuarie”, a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. Elevii de gimnaziu si liceu se vor intoarce la scoala pe 3 ianuarie si vor avea o vacanta de iarna mai scurta.

Astfel elevii vor fi in vacanta incepand cu joia de dinainte de Craciun si pana duminica, pe 9 ianuarie 2022. Elevii vor avea in total, 17 zile de vacanta in perioada sarbatorilor de iarna.

Odata cu vacanta de iarna din 2021 se incheie si semestrul I, astfel ca dispare vacanta intersemestriala a elevilor. Elevii vor avea următoarea vacanță la primăvară. În semestrul al II-lea, vacanţa de primăvară va fi din data de 15 aprilie până pe 1 mai 2022.

CITEȘTE ȘI: Alertă InfoCons: Sute de măști neconforme

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri