AcasăRECOMANDATEElon Musk a dizolvat consiliul de administrație al Twitter. Miliardarul s-a numit...

Elon Musk a dizolvat consiliul de administrație al Twitter. Miliardarul s-a numit „singurul director”

spot_img

Elon Musk a dizolvat consiliul de administrație al Twitter și s-a făcut „singurul director” al companiei.

Tuturor membrilor anteriori ai consiliului de administrație le-a fost retrasă autoritatea, rămânând doar Musk, potrivit The Independent.

Măsura a fost luată ca parte a achiziției companiei de către Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari.

CITEŞTE ŞI: Şi mama miliardarului Elon Musk şi-a anunţat prezenţa în România. Când va veni la Bucureşti fostul supermodel

Din consiliul de administrație făcea parte anterior președintele său, Bret Taylor, precum și directorul general recent demis, Parag Agrawal.

Aceasta este doar una dintre numeroasele schimbări substanțiale pe care Elon Musk le-a făcut deja, la câteva zile după ce a cumpărat și preluat compania.

Printre altele se numără sugestia că va înființa un consiliu care va revizui deciziile de moderare a conținutului, că va concedia un număr semnificativ de angajați și că ar putea permite utilizatorilor care au fost anterior interziși să revină pe platformă.

Potrivit mai multor rapoarte din SUA, Twitter intenționează să crească prețul Twitter Blue de la cinci dolari (4,30 lire sterline) la 20 de dolari pe lună (17 lire sterline), iar utilizatorii verificați vor avea la dispoziție 90 de zile pentru a se înscrie sau își vor pierde marcajul albastru.

Twitter nu a comentat aceste planuri, dar Musk a răspuns la întrebările utilizatorilor de pe platformă cu privire la verificare spunând că „întregul proces de verificare este în curs de modernizare chiar acum”.

Sistemul de verificare este conceput în prezent pentru a ajuta utilizatorii să identifice utilizatorii autentici și influenți de pe platformă, inclusiv personalități guvernamentale, vedete sportive, personalități din domeniul divertismentului, jurnaliști și branduri și organizații importante.

Acesta presupune ca un cont să fie complet – adică să aibă un nume, o imagine și o adresă de e-mail sau un număr de telefon confirmat, să fi fost activ în ultimele șase luni și să fi respectat regulile Twitter.

Twitter Blue este disponibil doar în câteva țări selecționate din întreaga lume – fără a include Marea Britanie – și permite celor care se abonează să acceseze funcții suplimentare ale Twitter, inclusiv, în unele zone, posibilitatea de a edita tweet-urile după ce le-au trimis.

Au existat sugestii potrivit cărora Musk ar căuta opțiuni de abonament ca modalitate de creștere a veniturilor Twitter, care în prezent depind în mare măsură de publicitate.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri