AcasăACTUALElevii Școlii Gimnaziale Predești, victime ale profesorilor din comisie. Niciunul nu a...

Elevii Școlii Gimnaziale Predești, victime ale profesorilor din comisie. Niciunul nu a observat ce au imprimat

spot_img

Directoarea Școlii Gimnaziale Predești, județul Dolj, președinte al comisiei de examen care, marți, nu a observat că elevilor le-au fost distribuite subiecte de limba română specifice unităților de învățământ cu predare în limba maternă maghiară, își va pierde funcția de conducere, măsuri fiind luate și în privința cadrelor didactice care au făcut parte din această comisie, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj. 

- Publicitate -

Pentru proba scrisă la Matematică, ce va avea loc joi, comisia nu poate fi schimbată în totalitate( din punct de vedere procedural este mai complicat n.r.), dar, spune inspectorul școlar general al ISJ Dolj, Daniel Ion, o echipă de la Inspectorat va merge la școala din Predești pentru a se asigura că totul va decurge normal.

La proba de marți, niciunul dintre membrii comisiei de examen nu a fost în stare să depisteze faptul că au fost descărcate alte subiecte.


Mai mult, spune și adjunctul ISJ Dolj, Oana Zaharie, pe lângă faptul că acea comisie nu a depistat eroarea, nici când au conștientizat în ce situație se găsesc, la finalul examenului, membrii comisiei nu au anunțat Inspectoratul Județean despre cele întâmplate.

Cei din conducerea ISJ Dolj au aflat în urma unui apel telefonic despre gafa de la Predești, moment în care șeful învățământului doljean a mers la unitatea de învățământ să vadă despre ce este vorba.

„Am fost acolo, împreună cu alți trei colegi și am constatat că în momentul în care s-au descărcat subiectele primite electronic de la Ministerul Educației în unitatea școlară, pe laptopul respectiv, și au fost dezarhivate, nu a fost imprimată varianta corectă. În loc să fie imprimată cea pentru Limba și literatura română, pentru elevii care studiază în limba română, a fost imprimată varianta de subiect în limba română pentru elevii care studiază în limba maternă maghiară. În fiecare unitate școlară există o comisie formată din președinte, de obicei directorul școlii, persoană de contact-cadru didactic care are abilități de utilizare a calculatorului, un membru și doi asistenți. În momentul în care se descarcă subiectele și se multiplică, în acea sală, de obicei, stă președintele, persoana de contact și un membru. Aceștia sunt obligați să verifice, înainte de multiplicare, dacă subiectul imprimat este cel corect. Persoana de contact este cea care descarcă subiectul pe laptop, președintele comisiei împreună cu persoana de contact și cu membrul care se află în sală verifică dacă subiectul imprimat este cel corect. Acel original, după verificare, este multiplicat într-un număr de exemplare egal cu numărul de elevi și aceste subiecte sunt introduse în plicuri, sigilate și merg către sălile de examen unde președintele de comisie predă plicul asistenților”, a explicat Daniel Ion.


În cazul celor 14 elevi din Predești, aceștia nu au apucat să plece acasă după examen. Tot ei au fost cei care au depistat confuzia, în urma discuțiilor dintre ei. Aceștia au rămas la școală, fiind anunțați că vor susține un nou examen cu subiect de rezervă.

„Pentru copii nu a fost deloc ușor. Când crezi că ai scăpat de examen, afli că urmează să reiei proba cu subiect de rezervă. Copiii au fost consiliați, au primit apă, au avut parte de asistență medicală, totul pentru a minimiza pe cât posibil efectele erorii umane”, a completat inspectorul școlar general al ISJ Dolj.

Adjunctul ISJ Dolj a precizat că în județ au mai existat situații când au fost folosite subiectele rezervă, dar că erorile au fost depistate și comunicate în timp util.

CITEȘTE ȘI: Avertisment de caniculă în România. „Temperaturi de peste 35 de grade”

 

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri