AcasăEDUCAŢIEElevii din Olt vor afla noţiuni juridice de la avocaţi, în cadrul...

Elevii din Olt vor afla noţiuni juridice de la avocaţi, în cadrul unui proiect derulat de Barou şi ISJ

spot_img

13 avocaţi voluntari din cadrul Baroului Olt îi vor învăţa noţiuni juridice pe elevii olteni, în cadrul proiectului „Fii avocat în şcoala ta”.

- Publicitate -

Recent, a fost semnat Protocolul de colaborare privind educaţia juridică în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Olt, semnatari fiind Adrian Bărbulete, inspectorul şcolar general al ISJ, şi avocatul Maria Brânduşa Murguleţ, coordonator proiect la nivelul Baroului Olt.

Baroul Olt îşi va trimite avocaţii în şcoli ca să-i înveţe pe copii despre drepturi şi libertăţi, în vederea introducerii unei noi materii de anul viitor.


Pentru ca elevii şi chiar profesorii să se obişnuiască încă de pe acum cu aceasta, Baroul Olt va organiza o serie de activităţi gratuite şi pro bono în şcolile din judeţ.

Astfel, elevii vor putea admira robele avocaţilor, vor vedea cum arată cătuşele poliţistului şi multe altele, în timpul simulărilor de procese pe care le vor face în sălile de clasă.

Proiectul „Fii avocat în şcoala ta” se va derula în şcolile din Olt până în luna iunie. Totul face parte dintr-un proiect naţional al Uniunii Naţionale a Barourilor din România.


Orele practice de educaţie juridică vor avea loc doar în orele de dirigenţie sau cele socio-umane.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri