AcasăACTUALElevi de la șase licee din Craiova au participat la cursa cu...

Elevi de la șase licee din Craiova au participat la cursa cu plute din peturi organizată în Parcul Hanul Doctorului

spot_img

Cursa cu plute din peturi, organizată pe lacul din Parcul Hanul Doctorului Craiova, a adus la start șase licee din municipiu, tinerii bucurându-se de suprafața lină a apei și de vremea care a fost de partea lor.

- Publicitate -

Potrivit organizatorilor competiției, plutele  s-au dovedit a fi sigure, bine echilibrate și cu o flotabilitate corespunzătoare.

Elevii participanți au reprezentat alături de profesorii lor umatoarele licee din Craiova: Colegiul Național ”Carol I” Craiova, Colegiul Național “Nicolae Titulescu” Craiova, Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan Velovan” Craiova, Liceul Tehnologic “Constantin Brancusi” Craiova, Liceul Charles Laugier și Liceul Teoretic “Tudor Arghezi” Craiova.


Evenimentul face parte din seria de activități propuse de proiectul Craiova Curată, desfășurat de JCI Craiova începând din luna martie a acestui an.

Acțiunile au scopul de a îmbunătăți gradul de colectare selectivă în Craiova, iar cele 2.240 de sticle de plastic din care sunt făcute plutele au fost colectate de liceeni în ultimele două luni.

În cadrul proiectului, au fost organizate proiecții de film în aer liber având ca tematică protecția mediului, sesiuni de dezbateri pe teme de mediu, sesiuni de dialog comunitar, competiții de idei de îmbunătățire a gradului de colectare selectivă – #GreenHackathon, o cercetare cu privire la motivația cetățenilor din Craiova referitoare la importanța colectării selective a deșeurilor, precum și ateliere STEM și eco-responsabilitate, activități care se vor finaliza prin desfășurarea unei competiții #BoatPet cu plute din PET-uri construite de către elevi de la liceele craiovene.


CITEȘTE ȘI: Angajații Complexului Energetic Oltenia vor protesta din nou în fața Prefecturii Dolj

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri