AcasăACTUALElev din Olt, bătut de colegi în baia şcolii. Agresiunea, filmată şi...

Elev din Olt, bătut de colegi în baia şcolii. Agresiunea, filmată şi trimisă pe grupul de Whatsapp al clasei

spot_img

Un elev de clasa a VIII-a de la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Drăgăneşti-Olt a fost bătut de un coleg de clasă, în baia şcolii, agresiunea fiind filmată de un alt elev şi distribuită pe Whatsapp. Pentru fapta sa, agresorul a fost trimis în judecată, în instanţa a decis să aplice „măsura educativă neprivativă de libertate de efectuare a unui stagiu de formare civică pe o perioada de două luni sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Olt”.

- Publicitate -

Jenel D. fusese trimis în judecată pentru comiterea infracţiuni de lovire sau alte violenţe după ce, în martie 2021, alături de alţi patru elevi l-au bătut pe colegul lor, Florin P., în baia liceului.

Potrivit încheierii instanţei, în ziua de 17 martie 2021, în jurul orei 11.00, în pauza dintre ore, persoana vătămată Florin P. a mers la baia din incinta liceului, loc în care a fost urmat şi de Jenel D. şi alţi trei colegi-


Aici, pe fondul unor relaţii mai puţin prietenoase, cei patru, supăraţi că persoana vătămată nu a jucat fotbal în echipa lor i-au reproşat acest aspect, după care, unul dintre ei l-a lovit cu palma peste faţă, o singură dată, fiind urmat de către Jenel D., care l-a strâns cu mâinile de gât şi l-a lovit de mai multe ori cu pumnii în zona feţei şi a abdomenului.

Agresiunea a fost filmată cu telefonul mobil de către unul dintre băieţi, iar ulterior distribuită prin intermediul aplicaţiei Whatsapp, pe grupul clasei.

„În timpul exercitării agresiunii fizice de către inculpatul ##### ##### asupra persoanei vătămate ###### ###### #########, de faţă mai erau şi inculpatul ######## ##### ##### şi numiţii ###### ###### şi ########## Ionatan Damaris, niciunul dintre aceştia neintervenind în vederea aplanării conflictului ( ba mai mult decât atât, cel din urmă (########## Ionatan Damaris) a filmat cu telefonul mobil momentul în care persoană vătămată era umilită şi  lovită de către inculpatul ##### #####.


Situaţie de fapt sus menţionată este confirmată de martorii ###### ###### (f. 70-71) şi ########## Ionatan Damaris, acesta din urmă precizând că persoane vătămată a fost lovită cu palma peste faţă de inculpatul ##### ##### şi de martorul ###### ###### iar: „##### ##### i-a adresat injurii şi i-a băgat mâna în gât, ţinându-l foarte strâns” (f. 85)

Filmulețul cu agresiunea fizică exercitată asupra persoanei vătămate a fost postat pe grupul de WhatsApp al clasei, acelaşi filmuleţ fiind trecut tot pe WhatsApp de către tatăl persoanei vătămate, ###### ###### #####”, reţine instanţa.

Audiat în calitate de suspect/inculpat Jenel D. a recunoscut comiterea faptei reţinută în sarcina sa, însă le-a precizat anchetatorilor că victima, Florin P., l-ar fi înjurat înainte.

Judecătorii caracaleni au decis în acest caz „ măsura educativă neprivativă de libertate de efectuare a unui stagiu de formare civică pe o perioada de două luni sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Olt”. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, în 10 zile de la comunicare.

CITEŞTE ŞI: Profesorii nu vor mai putea face meditaţii cu elevii din clasele unde predau

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri