AcasăEDUCAŢIETestarea anti-COVID, în școli, se va face pe banii statului. Sorin Cîmpeanu:...

Testarea anti-COVID, în școli, se va face pe banii statului. Sorin Cîmpeanu: ,,Elevii nu se vor testa pe banii părinților”

Părinții nu vor plăti pentru testele anti-Covid făcute de elevi, a declarat, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a spus că școlile trebuie să rămână deschise, cu prezență fizică, pentru a reduce pierderile suferite până acum în procesul de educație. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, dacă pentru acest lucru este nevoie de multe teste, statul ar urma să achite costurile, potrivit Digi24.


“Sunt convins că situația poate fi puternic îmbunătățită din toate perspectivele. Important este să putem gestiona în echilibru, să putem ține școală deschisă cu prezența fizică cât mai mult timp posibil. Testarea elevilor se va aplică ori de câte ori apar cazuri simptomatice, contacți ai unor cazuri confirmare. Elevii nu se vor testa pe banii părinților. Nu există obligativitatea testării până la atingerea pragului de 6 la mie în localitate, există însă recomandare”, a adăugat Ministrul Educației.

CITEȘTE ȘI: Fost director adjunct al unui liceu, sinucidere înainte de începerea școlii

- Advertisement -spot_img
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri