Connect with us

EDUCAŢIE

Slătineni cu care ne mândrim | Diana Ţolu, calificată din nou la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO)

Publicat

în

Slătineanca Diana Ţolu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Bucureşti, se numără printre elevii care vor reprezenta România la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) din acest an.

În  urma probelor de calificare, echipa care va reprezenta România la EGMO 2021 va fi alcătuită din elevele: Popescu Ioana (clasa a XI-a, Liceul Teoretic Școala Europeană, București), Țolu Diana (clasa a XI-a, Liceul Internațional de Informatică București), Rîșnoveanu Lucia ( (clasa a X-a, Liceul Internațional de Informatică Constanța), Bogdan Ana Maria Iulia  (clasa a XI-a, Liceul Internațional de Informatică București).

EGMO 2021 se va desfășura în acest an în Georgia.


Anul trecut, Diana Ţolu a mai reuşit să se întoarcă cu medalii de la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, dar şi de la Concursul Internațional de Matematică „Cyberspace Mathematical  Competition 2020”. Totodată, ea a obţinut medalia de argint la BMOv 2020 – Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată online din cauza pandemiei.

Print Friendly, PDF & Email

EDUCAŢIE

Patru clase de învăţământ profesional dual, din toamnă. La ce licee din Olt vor funcţiona

Publicat

în

Patru clase de învăţământ profesional dual vor funcţiona, din această toamnă, la licee tehnologice din judeţul Olt.

Potrivit ISJ Olt, este vorba despre două clase la Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina, susţinute de Alro Slatina, o clasă la Liceul Tehnologic „Alexe Marin”, susţinută de Altur, şi despre o clasă la Liceul Tehnologic Nr.1 Balş, susţintă de Casa Noastră – QFort.

CITEŞTE ŞI: REZULTATE DEFINITIVAT 2021. Doi dascăli din Olt au luat notă maximă la proba scrisă


„Pe mine mă bucură această implicare a firmelor. În urmă cu o lună şi jumătate, am avut o vizită a unor profesori de la Universitatea Politehnică din Bucureşti şi spuneau că inclusiv din judeţul Olt sunt firme, care le ce ingineri în domeniul respectiv. Din acest motiv, dumnealor au ales să vină în judeţul Olt, să-şi facă lobby, astfel încât să atragă cât mai mulţi candidaţi către Politehnică”, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Victor Iacobescu.

Învăţământul dual este o formă de organizare a învăţământului profesional şi tehnic cu următoarele caracteristici specifice: este organizat la iniţiativa operatorilor economici interesaţi, în calitate de potenţiali angajatori şi parteneri de practică; asigură oportunităţi sporite de educaţie şi formare profesională pe baza unui contract de parteneriat şi a unor contracte individuale de pregătire practică, prin pregătirea practică organizată în răspunderea principală a operatorilor economici; operatorii economici asigură pregătirea practică a elevilor, bursă la nivelul celei acordate din fonduri publice şi alte cheltuieli pentru formarea de calitate a elevilor; facilitează implicarea operatorilor economici în mecanismele decizionale la nivelul unităţii de învăţământ partenere.

VEZI ŞI: Emisiunea “Reporter 24” din 19 iulie | Invitat – Victor Iacobescu, inspector general ISJ Olt


„Unii dintre părinţi, în momentul în care aud că totuşi copiii primesc bani, se gândesc că pentru lor este o cheltuială în minus. Această perspectivă de a se angaja la una dintre marile fabrici este una destul de îmbucurătoare, mai ales că aici elevii au posibilitatea să desfăşoare practică, iar ulterior să fie recrutaţi şi să primească prime de instalare, de angajare, iar salariul să fie unul mulţumitor”, a mai declarat Iacobescu.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

EDUCAŢIE

Universitatea din Craiova: Admitere la Master anul universitar 2021-2022

Publicat

în

Universitatea din Craiova organizează, în perioada 9 – 28 IULIE, Admiterea pentru Master, anul universitar 2021-2022, la cele 12 facultăţi din structura sa. Candidații au la dispoziţie 1770 locuri la buget și 1278 cu taxă.

La Facultatea de Științe sunt scoase la concurs 198 de locuri la buget și 58 la taxă, la specializările: Chimia compușilor biologic activi (40 de locuri buget și 10 la taxă), Fizică aplicată (38 la buget și 5 la taxă), Metode și modele în inteligența artificială (60 la buget și 20 la taxă), Matematici aplicate (30 la buget și 5 la taxă), Turism și dezvoltare durabilă (30 la buget și 18 cu taxă).

La Facultatea de Educație Fizică și Sport sunt disponibile 75 de locuri la buget și 113 la taxă la specializările: Kinetoterapie în reeducarea neuromotorie (30 buget și 62 taxă), Activitate motrică extracurriculară și curriculară (20 de locuri buget și 25 cu taxă), Performanță în sport (25 la buget și 26 la taxă).


CITEŞTE ŞI: Admitere la Facultatea de Ştiinţe Sociale, Universitatea din Craiova

La Facultatea de Litere sunt scoase la concurs 230 de locuri la buget și 208 la taxă, la specializările: Studii de limba și literatura română (40 la buget și 6 locuri la taxă), Studii de limbă engleză și literaturi anglo-americane (40 la buget și 10 la taxă), Traducere și terminologii în context european (19 la buget și 30 la taxă),  Paradigme ale comunicării interculturale (20 de locuri la buget și 25 la taxă), Management educational (20 la buget și 30 taxă), Consiliere educațională și dezvoltarea carierei, la Drobeta-Turnu Severin, (20 de locuri la buget și 30 la taxă ), Masterat didactic în Biologie (13 buget, 12 taxă), Masterat didactic în Calculatoare și Tehnologia Informației (13 buget, 12 taxă), Masterat didactic în Chimie (12 buget, 13 taxă), Masterat didactic în Informatică (12 buget, 13 taxă), Arta actorului (8 la buget și 5 la taxă), Management și antreprenoriat cultural (5 la buget și 5 la taxă), Artă muzicală românească contemporană (8 la buget și 17 la taxă).

 Facultatea de Teologie scoate la concurs 35 de locuri la buget și 70 la taxă la specializările: Teologie și cultură (22 de locuri la buget și 53 la taxă), Conservare și restaurare (13 la buget și 17 la taxă).


Facultatea de Științe Sociale organizează sdmitere pentru 60 de locuri la buget și 54 la taxă la cele două programe: Securitate Națională și Euro-Atlantică  (35 de locuri la buget și 31 la taxă) și Filozofie aplicată în organizații și mediul de afaceri (25 de locuri la buget și 23 la taxă).

La Facultatea de Drept sunt disponibile 195 de locuri la buget și 45 la taxă la specializările: Drept privat (55 la buget și 10 la taxă), Științe penale ( 55 la buget și 10 la taxă), Dreptul afacerilor/Business law (în lb.engleză) (40 la buget și 10 la taxă), Administrație publică (45 la buget și 15 la taxă).

 La Facultatea de Economie și administrarea afacerilor sunt scoase la concurs 295 locuri la buget și 182 la taxă la specializările: Managementul afacerilor electronice (28 la buget și 15 la taxă), Contabilitate și raportări financiare conforme cu standardele internaționale (39 la buget și 22 la taxă), Management contabil, expertiză și audit la Drobeta-Turnu Severin (27 locuri la Buget și 13 la taxă), Economie și administrarea afacerilor internaționale/ International Economics and Business Administration (17 la buget și 10 la taxă), Economie și afaceri europene (25 de locuri la buget și 15 la taxă), Analiza și evaluarea financiară a organizațiilor (27 de locuri la buget și 15 la taxă), Finanțe și administrarea afacerilor (26 de locuri la buget și 15 la taxă), Managementul afacerilor (26 de locuri la buget și 25 la taxă), Managementul organizației la Drobeta-Turnu Severin (28 la buget și 22 la taxă), Managementul resurselor umane (26 la buget și 15 la taxă, Marketing și comunicare în afaceri (26 la buget și 15 la taxă).

La Facultatea de Mecanică sunt scoase la concurs 200 de locuri la buget  și 280 la taxă la specializările: Proiectarea autovehiculelor modern (21 la buget și 28 la taxă), Optimizarea sistemelor de transport rutier (21 la buget și 28 la taxă), Proiectare și fabricație în ingineria autovehiculelor/ Design and Manufacturing in Automotive Engineering (31 la buget și 19 la taxă), Optimizarea proceselor și echipamentelor tehnologice (21 la buget și 37 la taxă), Modelare și simulare în ingineria mecanică (21 la buget și 27 la taxă), Managementul producției și logisticii (21 la buget și 28 la taxă), Ingineria și managementul calității, la Dr.-Tr. Severin, (22 la buget și 27 la taxă), Managementul sistemelor logistice la Dr.-Tr. Severin (22 la buget și 27 la taxă), Managementul mediului și energie durabilă la Drobeta-Turnu Severin (20 la buget și 29 la taxă), Materiale avansate la Drobeta-Turnu Severin, (30 de locuri la taxă).

La Facultatea de Inginerie Electrică sunt scoase la concurs 127 de locuri la buget și 10 locuri la taxă la specializările: Calitatea energiei și compatibilitate electromagnetică în sisteme electrice (25 de locuri la buget și 2 la taxă), Sisteme electromecanice complexe (40 de locuri la buget și 2 la taxă), Inginerie electrică aplicată în protecția și managementul mediului (17 locuri la buget și 2 la taxă), Sisteme energetice informatizate (25 la buget și 2 locuri la taxă), Sisteme complexe pentru inginerie aerospațială (20 de locuri la buget și 2 locuri cu taxă).

La Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică sunt disponibile 170 de locuri la buget și 61 de locuri la taxă la următoarele specializări: Sisteme automate incorporate (34 de locuri la buget și 6 la taxă), Tehnologii informatice în ingineria sistemelor (30 de locuri la buget și 10 locuri la taxă), Inginerie software (30 de locuri la buget și 15 locuri la taxă), Sisteme informatice pentru comerț electronic/ Information Systems for e-Business) (26 de locuri la buget și 10 locuri la taxă), Ingineria calculatoarelor și comunicațiilor (25 de locuri la buget și 10 la taxă), Sisteme de conducere în robotică (25 de locuri la buget și 10 locuri la taxă).

Facultatea de Horticultură organizează admitere pentru 90 de locuri la buget și 144 de locuri la taxă, repartizate astfel: Expertizare viti-vinicolă (15 locuri la buget și 32 de locuri la taxă), Management și consultanță în horticultură și dezvoltare rurală (19 locuri la buget și 28 la taxă), Siguranța alimentară și protecția consumatorului (20 de locuri la buget și 26 de locuri la taxă), Evoluția ecosistemelor naturale și conservarea biodiversității (17 locuri la buget și 30 la taxă), Managementul ecologic al resurselor naturale(19 locuri la buget și 28 de locuri la taxă).

La Facultatea de Agronomie sunt scoase la concurs 95 de locuri la buget și 53 de locuri la taxă la următoarele specializări: Consultanță și management în agricultură (32 de locuri la buget și 17 locuri la taxă), Protecția mediului în agricultură (31 de locuri la buget și 18 locuri la taxă), Management în agroturism și calitatea produselor agroalimentare(32 de locuri la buget și 18 locuri la taxă).

Înscrierile se vor face on-line, iar lista documentelor necesare și modalitatea de admitere poate fi vizualizată pe  https://www.ucv.ro/admitere/.

Departamentul de Relații Publice și Imagine Academică al Ucv

CITEŞTE ŞI: VIDEO. Maşini filmate pe A2 mergând pe contrasens. Poliţiştii îi caută pe şoferi

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

EDUCAŢIE

REZULTATE DEFINITIVAT 2021. Doi dascăli din Olt au luat notă maximă la proba scrisă

Publicat

în

Ministerul Educaţiei a publicat, miercuri dimineaţa, rezultatele examenului de definitivare în învăţământ.

În judeţul Olt, doi candidaţi au reuşit să ia nota maximă la proba scrisă.

REZULTATELE pot fi consultate AICI.

Pentru promovarea examenului de definitivare în învăţământ, candidatul trebuie să obţină:


minimum 8 media aritmetică a notelor finale la inspecții și portofoliu
nu mai puțin de 7 la fiecare din probele respective
nota minimă de promovare a examenului este 8

CITEŞTE ŞI: Titularizare 2021. Peste 560 de candidaţi din judeţul Olt susţin, miercuri, examenul

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice.


În structura lucrării scrise, subiectul de specialitate a avut o pondere de 60%, iar subiectul de metodică de 30%, 10% din punctaj fiind acordat din oficiu.

Calendarul examenului național de Definitivat 2021:

14 iulie 2021 – Susținerea probei scrise

21 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor

21 – 22 iulie 2021 – Înregistrarea contestațiilor

22 – 28 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor

28 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale

28 iulie – 2 august 2021 – Transmiterea tabelelor nominale cu rezultatele candidaților promovați către Ministerul Educației și Cercetării

2 – 9 august 2021 – Validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației și cercetării

Evaluarea lucrărilor – Definitivat 2021

Pentru evaluarea lucrărilor scrise şi soluţionarea contestaţiilor se constituie centre de evaluare a lucrărilor scrise, respectiv de soluţionare a contestaţiilor, denumite în continuare centre de evaluare – CEV, respectiv centre de contestaţii – CC.

În structura lucrării scrise, subiectul de specialitate are o pondere de 60%, iar subiectul de metodică de 30%, 10% din punctaj fiind acordat din oficiu.

Fiecare lucrare scrisă este evaluată independent, în săli separate, de doi profesori evaluatori, şi apreciată separat, cu note de la 10 la 1, incluzând şi punctul/punctele din oficiu, conform baremului de evaluare şi notare, fără a se face însemnări pe lucrare.

Fiecare evaluator stabileşte, prin raportare la baremul de evaluare şi notare, nota lucrării scrise. Pentru validarea evaluărilor, diferenţa dintre notele acordate de cei doi evaluatori nu trebuie să fie mai mare de 1 punct.

Dacă diferenţa dintre notele acordate de cei doi evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct, notele sunt trecute pe teze de cei doi evaluatori, care semnează fiecare în dreptul notei acordate. Preşedintele comisiei de evaluare calculează şi scrie, în borderoul centralizator şi pe fiecare lucrare, media aritmetică a celor două note, cu două zecimale, fără rotunjire, aceasta reprezentând nota obţinută de candidat la proba scrisă.

În cazul în care diferenţa dintre notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea respectivă este evaluată de un al treilea evaluator, asigurându-se respectarea baremului, în conformitate cu procedura specifică privind evaluarea lucrărilor scrise şi soluţionarea contestaţiilor. Cel de-al treilea evaluator trece nota pe lucrare în spaţiul rezervat şi semnează în dreptul notei acordate. Nota finală acordată lucrării este media aritmetică a notelor acordate de cei 3 evaluatori. În acest caz, pe lucrare, în spaţiul rezervat notei finale, se calculează şi se trece media respectivă, validată prin semnătura preşedintelui.

Nota obţinută la examen se calculează după formula: ND = (NI1 + NI2 + NP + 7NS)/10, unde ND reprezintă nota la examen, NI1 reprezintă nota inspecţiei de specialitate 1, NI2 reprezintă nota inspecţiei de specialitate 2, NP reprezintă nota acordată pentru portofoliu, iar NS reprezintă nota la proba scrisă, toate notele fiind obţinute de candidat în sesiunea de examen curentă. Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt).

Soluționarea contestațiilor – Definitivat 2021

În cazul în care diferenţa – în plus sau în minus – dintre nota acordată la soluţionarea contestaţiei şi nota acordată la evaluarea lucrării este mai mică de 1,5 puncte sau egală cu 1,5 puncte, rămâne definitivă nota acordată la soluţionarea contestaţiei.

În cazul în care diferenţa – în plus sau în minus – dintre nota acordată la soluţionarea contestaţiei şi nota acordată la evaluarea lucrării este mai mare de 1,5 puncte, lucrarea este reevaluată de alţi doi evaluatori, nominalizaţi prin decizie a inspectorului şcolar general, în conformitate cu prevederile procedurii specifice privind evaluarea lucrărilor scrise şi soluţionarea contestaţiilor.

Rezultatul acestei ultime evaluări este definitiv, reprezintă nota finală acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei şi poate fi atacat numai prin procedura contenciosului administrativ, contestaţia reprezentând plângerea din cadrul procedurii prealabile reglementate de art. 7 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

După afişarea rezultatelor finale, candidaţii pot solicita comisiei de examen să îşi vadă lucrarea, fără ca, în urma vizualizării, să obţină reevaluarea lucrării şi/sau modificarea notelor acordate.

CITEŞTE ŞI: GRAV accident rutier, în judeţul Olt. Un bărbat a murit după ce a intrat cu maşina într-un canal colector

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.