AcasăEDUCAŢIEȘapte medalii câștigate de elevii români la Olimpiada Europeană de Informatică

Șapte medalii câștigate de elevii români la Olimpiada Europeană de Informatică

spot_img

Echipa României a obținut două medalii de bronzpatru medalii de argint și o medalie de aur în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori de anul acesta.

- Publicitate -

La Olimpiada de Informatică pentru Juniori de anul acesta desfășurată la Ploiești au fost 171 de participanți dintre care și din țări precum Franța, Rusia, Kazakhstan, potrivit Edupedu.

Concursul de anul acesta a fost găzduit de România iar fiecare țară a participat “de acasă”, însă coordonarea a avut loc în România. Anul trecut, ediția s-a desfășurat între 2 și 6 septembrie, tot online, cu o coordonare din Tbilisi, Georgia. România participă la această olimpiadă din 2017, de la prima ediție găzduită în Sofia, Bulgaria.


Selecția s-a realizat în urma etapelor județene și naționale. România a participat cu două echipe de copii. Conform regulamentului oficial, aceștia trebuie să aibă până în 16 ani.

Astfel medalia de aur a fost obținută de Ștefan Cătălin Savu (Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale”, Ploiești, clasa a 7-a). Medalia de mers la Rareș Felix Tudose (Colegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian”, Târgu Mureș, clasa a 8-a), Luca Mihai Ilie (Liceul Internațional de Informatică, București, clasa a 8-a), Iulian George Arsenoiu (Școala Gimnazială “Ing. Gh. Pănculescu”, Vălenii de Munte, clasa a 8-a) și Mihai Valeriu Voicu (Liceul Internațional de Informatică, București, clasa a 7-a).

Iar medalia de bronz a fost câștigată de Tudor Iacob (Școala Gimnazială “Augustin Maior”, Reghin, clasa a 8-a), Tudor Ștefan Mușat (Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, București, clasa a 8-a).


Platforma pe care a fost găzduit evenimentul este a SEPI, Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică, societate formată din profesori cu performanțe și studenți la Informatică care au fost olimpici, iar desfășurarea a fost organizată în parteneriat cu Centrul de Excelență Prahova și Primăria Municipiului Ploiești.

CITEȘTE ȘI: Cum se vor desfășura ceremoniile de deschidere a noului an școlar

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri