AcasăEDUCAŢIEProfesorii care au făcut ore de remediere nu și-au primit salariile. Explicațiile...

Profesorii care au făcut ore de remediere nu și-au primit salariile. Explicațiile ministrului Educației

spot_img

Profesorii care au făcut ore remediale cu elevii nu și-au primit banii sau i-au primit doar parțial, a declarat Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, miercuri seara.

- Publicitate -

În trei județe,  orele remediale nu s-au plătit deloc, iar în celelalte judeţe s-au plătit doar parţial, din cauza procesului greoi de validare a raportărilor după cum a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

“Au rămas doar trei judeţe în această situaţie. Nu s-a rezolvat plata integrală a cadrelor didactice în toate celelalte judeţe, dar sunt trei care sunt în această situaţie, în care nu s-a plătit nimic. De ce? Pentru că avem un management mai puţin performant, pe de o parte. Pe de altă parte, pentru că orele remediale pentru învăţământul primar şi gimnazial se plătesc din fonduri europene. Trebuie respectate nişte reguli europene, care impun o raportare triplă. Această raportare triplă trebuie verificată de cei care dau ‘bun de plată’. Atunci când pentru acelaşi număr de ore ai o raportare într-un fel, o raportare în alt fel şi o raportare în alt fel, ai nevoie de timp pentru a vedea care este adevărul. Pentru că ai trei variante. Ce validezi? Acest lucru este la originea unui proces foarte greu, care determină întârzieri”, a afirmat ministrul Educaţiei.


CITEȘTE ȘI: Profesorii amenință cu proteste, după ce premierul a anunțat că salariile nu vor crește

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri