AcasăEDUCAŢIEProfesorii care au comis erori majore la Evaluarea naţională şi la Bacalaureat...

Profesorii care au comis erori majore la Evaluarea naţională şi la Bacalaureat nu vor mai evalua. Anunțul ministrului Cîmpeanu

Profesorii care au comis erori majore, anul trecut, la Evaluarea naţională şi la Bacalaureat nu vor mai lua parte la niciun examen naţional, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educaţiei a anunţat că examenul național de bacalaureat 2022 se va desfăşura în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat – 2011 şi cu prevederile ordinului de ministru nr. 5.151/30.08.2021. De asemenea, ministerul Educaţiei a publiact programele pentru probele de la examenul de Bacalaureat 2022, scrie RomâniaTv.

Elevii din clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă) vor încheia şcoala la data de 27 mai 2022. Prima sesiunea de BAC 2022 începe în 6 iunie cu Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.


În acest context, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a atras atenţia că profesorii care au comis erori majore, anul trecut, la Evaluarea naţională şi la Bacalaureat nu vor mai lua parte la niciun examen naţional.

„Avem lista acelor evaluatori care au comis erori majore şi pot să vă asigur – mă ţin de cuvânt – că nu vor mai evalua la niciun examen naţional după greşelile pe care le-au făcut în Evaluarea naţională sau Bacalaureatul de anul trecut. (…) Corectare computerizată a fost una dintre solicitările majore ale Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi”, a spus ministrul după întâlnirea cu reprezentanţii asociaţiilor de părinţi.

CITEȘTE ȘI: GORJ: Minerii reiau protestele. „Legea privind reducerea vârstei de pensionare poate salva mii de vieți”


 

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri