AcasăEDUCAŢIEProfesorii amenință cu proteste, după ce premierul a anunțat că salariile nu...

Profesorii amenință cu proteste, după ce premierul a anunțat că salariile nu vor crește

spot_img

Sindicatele din învăţământ ameninţă cu proteste, după ce Florin Cîţu a anunţat că nu sunt bani pentru creşteri salariale. 

- Publicitate -

Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret, a explicat la Antena 3 care sunt nemulțumirile profesorilor.

„Vorbim de un grad foarte mare de nemulțumire, de partea nu numai a cadrelor didactice, a întregului personal care lucrează în învățământul românesc (…) care află cu stupefacție că în condițiile în care domnul prim-minitru ne declara foarte senin că avem una dintre cele mai zdrobitoare creșteri economice și că ar trebui să simțim câte lucruri bune s-au întâmplat pentru noi în această perioada.


Colegii noștri, noi, resimțim cu toții și un al tip de creșteri: creșterea facturilor la utilități, energie electrică, gaz, carburanți. Toate acestea refrecandu-se în nivelul de trăi al colegilor noștri.

Ar trebui să-și aducă aminte că salariile cadrelor didactice trebuiau majorate conform Legii Salarizării cu încă două tranșe.

Salariile sunt stopate, înghețate, suntem la coadă salarizării și îmi spui cu seninătate că trebuie să mai aștept. Până când?


Nu se înțelege că investiția în resursă umană este cea mai importantă, vrei calitate – investești în oameni? Cu vorbe nu mai putem rezolva nimic. Am creștere ecnomica de 13% dar au crescut toate prețurile pe utilități iar salariile au stagnat? Care e starea de bine pentru populație?”, a declarat Nistor.

CITEȘTE ȘI: Dolj: Au început ședinţele publice pentru repartizarea cadrelor didactice pe posturile disponibile

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri