AcasăEDUCAŢIEMinistrul Educației anunţă 3.500 de posturi noi în învăţământul preuniversitar

Ministrul Educației anunţă 3.500 de posturi noi în învăţământul preuniversitar

spot_img

Numărul posturilor din sistemul de învățământ preuniversitar va fi mărit cu 3.500 , în contextul în care clasele vor trebui să aibă mai puţini elevi şi noi grădiniţe îşi vor începe activitatea în această toamnă.

- Publicitate -

Potrivit Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, posturile de profesori cor fi suplimentate cu 3.500 de oameni, iar 39 de grădinițe noi își vor deschide porțile, posibil de la începerea anului școlar 2021-2022, potrivit Edupedu.

,,În condițiile în care numărul grădinițelor noi care își vor deschide porțile în luna septembrie este de 39, în condițiile în care Legea 185 prevede reducerea numărului de elevi în clasă pentru învățământul primar la maximum 22 plus 3, adică 25 de elevi în clasă, pentru învățământul gimnazial la maximum 26 plus 3, adică 29 de elevi în clasă și pentru învățământul liceal, cu excepția clasei a IX-a, de la 30 plus 3, adică 33 de elevi în clasă, este nevoie de o creștere a numărului cadrelor didactice” a precizat Sorin Cîmpeanu.


Ministrul Sorin Cîmpeanu vorbea despre 4.500 de posturi, când a prezentat solicitările pentru suplimentarea bugetului ministerului Educației pentru rectificarea bugetară.

„Sunt solicitări care vizează direct bugetul Ministerului Educației. Creșterea numărului de posturi cu un număr de 4.500, creștere generată atât de construcția de noi grădinițe, creștere care va avea loc în București, Ilfov, Bihor, Cluj, Iași; creștere generată de numărul minim de elevi în clasă, situație care a generat creșterea numărului de profesori”.

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri