AcasăEDUCAŢIEMinistrul Educației a cerut să i se verifice dacă a plagiat teza...

Ministrul Educației a cerut să i se verifice dacă a plagiat teza de doctorat

spot_img

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației  a solicitat Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București,  să i se analizeze teza de doctorat și să i se trimită mai departe către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

- Publicitate -

Ministrul Educației le-a cerut universităților, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Minister, să realizeze, analiza tuturor tezelor de doctorat susținute în fiecare dintre aceste instituții. El a făcut cererea după ce a anunțat că nu va mai modifica regulamentul și metodologia CNATDCU, potrivit Edupedu.

,,Am inițiat acest demers având în vedere faptul că asumarea răspunderii este un principiu de la care nu se poate deroga, în speranța că exemplul va fi preluat și de către alți lideri din domeniul învățământului superior, de “personaje cheie” în educație și de promotori ai integrității academice” a mai declarat Sorin Cîmpeanu.


Ministerul Educaţiei va acorda încă din acest an o finanţare substanțială pentru susținerea procesului de prevenire și combatere a fenomenului de plagiat, pregătind prima etapă a proiectului RUNIDAS cu finanțarea de 25 milioane lei, doar pentru ultimul trimestru.

Finanțarea va fi continuată în anii următori, inclusiv prin susținerea digitalizării proceselor din educație.

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri