AcasăEDUCAŢIEMinistrul de Interne: Peste 17.500 din 25.500 de clădiri școlare nu sunt...

Ministrul de Interne: Peste 17.500 din 25.500 de clădiri școlare nu sunt autorizate de ISU

spot_img

Asigurarea transportului pentru elevi și paza în școli sunt importante pentru a începe școala în ordine a declarat Ministrul de Interne în cadrul unei conferințe.

- Publicitate -

Ministrul de Interne Lucian Bode, în cadrul videoconferinței cu prefecții la care a mai participat premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a declarat că în urma unei evaluări a sesizat că în 10.780 de școli nu sunt asigurate cu pază.

,,Pe partea de ordine și siguranță publică, vreau să vă asigur că efectivele de polițiști și jandarmi, împreună cu poliția locală, acționează în proximitatea unităților de învățământ pentru asigurarea unui climat de ordine, pentru evitarea de aglomerări la intrarea și ieșirea de la cursuri, pentru fluența circulației pe timpul transportului școlar” a declarat ministrul.


Pentru transportul elevilor, la nivel național au fost identificate 4.970 mijloace de transport școlar, din care 524 (aproximativ 10,5%) sunt nefuncționare, 493 de microbuze și 31 de autobuze.

,,Transportul elevilor de acasă la școală trebuie să se desfășoare în condiții de siguranță, motiv pentru care mijloacele de transport destinate acestei activități trebuie întreținute în mod corespunzător de cei responsabili pentru că este vorba de viața copiilor noștri” a adăugat Lucian Bode.

Din perspectiva securității la incendiu, dintr-un total de 25.539 clădiri în care funcționează unități școlare, peste 17.500 nu sunt autorizate, 4.171 sunt autorizate, iar altele, 3.845, din fericire, nu au nevoie de autorizație.


,,Împreună cu managementul școlilor și cu autoritățile locale trebuie să accelerăm procesul de autorizare, iar în paralel luate măsuri tehnice și organizatorice menite să prevină producerea de incidente de securitate la incendiu de natură să pună în pericol viața copiilor noștri” mai declară ministrul.

Florin Cîțu  adăugat faptul că este important ca școala să înceapă în format fizic așa că i trebuie luate toate măsurile și respectate toate normele pe care le avem de protecţie împotriva COVID.

CITEȘTE ȘI: Control judiciar pentru şoferul care a ucis un om pe o trecere de pietoni, în Slatina. Interdicţie de a mai conduce

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri