AcasăACTUALMasca de protecție, obligatorie pe o rază de 50 de metri în...

Masca de protecție, obligatorie pe o rază de 50 de metri în apropierea școlilor din judeţul Olt

Purtarea măștilor devine obligatorie în județul Olt, în apropierea școlilor, pe o rază de 50 de metri, conform unei decizii a Comitetului pentru Situații de Urgență Olt.

Ca urmare a creşterii ratei de infectare în judeţul Olt, s-a decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în apropierea şcolilor, pe o rază de aproximativ 50 de metri.

„Având în vedere trendul ascendent constant al cazurilor confirmate cu infecția Covid-19, cât și creșterea numărului de localități unde incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 1/1.000, și luând în considerare prevederile art. 1 din Anexa 2 – Măsuri pentru asigurarea rezilienței comunităților la HG nr. 932/2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a hotărât, la propunerea Direcției de Sănătate Publică Olt, instituirea obligației de purtarea măștii, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în proximitatea tuturor unităților de învățământ din județul Olt, până la o distanță de 50 de metri de intrarea în perimetrul școlii”, transmite Prefectura Olt.


Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, incidenţa cazurilor la 14 zile în judeţul Olt, la data de 13.09.2021, este de 0,853/1.000 locuitori, iar în 53 de localităţi nu a fost înregistrat nici un caz pozitiv COVID-19.

CITEȘTE ȘI: Primăria Slatina aşteaptă undă verde de la Guvern pentru construirea creşei de 110 locuri. Moţ: Sperăm ca, în două luni, să avem răspunsul

- Advertisement -spot_img
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri