AcasăEDUCAŢIELucrarea de licență, eliminată la Facultatea de Limbi Străine a Universităţii Bucureşti

Lucrarea de licență, eliminată la Facultatea de Limbi Străine a Universităţii Bucureşti

O decizie a conducerii Facultății de Limbi și Literaturi Străine (FLLS) din cadrul Universității din București de a renunța, anul acesta, la lucrarea de licență ca parte a finalizării studiilor universitare a stârnit o reacție negativă masivă în rândul cadrelor didactice și al studenților.

Peste 120 de universitari, absolvenți și studenți din cadrul facultății au semnat o scrisoare deschisă, care  urmează să fie transmisă oficial mâine dimineață și care solicită conducerii FLLS să revină asupra deciziei, insistând pe valoarea proiectului de licență pentru formarea academică a studenților, potrivit G4Media.

Scrisoarea deschisă, care așteaptă încă semnături înainte să fie transmisă, vine după ce Consiliul Facultății FLLS a hotărât, pe 15 septembrie 2021, ca în acest an universitar să se renunțe la proiectul de licență ca modalitate de finalizare a studiilor de licență pentru domeniile de studii limbă și literatură, limbi moderne aplicate, traducere și interpretare, în cazul cărora sunt reintroduse probe scrise. Se păstrează proiectul de licență doar pentru programele de studii culturale (studii americane și studii iudaice).


În scrisoare, semnatarii – inclusiv 14 profesori, 10 conferențiari și 12 lectori (până în momentul redactării acestui articol) – își exprimă “îngrijorarea cu privire la urmările pe care recenta decizie de suspendare a lucrării de licență ca modalitate de finalizare a studiilor în domeniul „Filologie – Limbă și Literatură” le va avea asupra parcursului universitar al studenților noștri”.

CITEȘTE ȘI: Rectorii cer introducerea certificatului verde pentru accesul în facultăți

 

 

- Advertisement -spot_img
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri