AcasăEDUCAŢIELocul de muncă al părinților nu va mai fi trecut în catalog...

Locul de muncă al părinților nu va mai fi trecut în catalog începând de anul acesta

spot_img

Locul de muncă, ocupația sau profesia părinților nu vor mai fi cerute de diriginți și de învățători și nu vor mai fi trecute în catalog.

- Publicitate -

Ministrul Educației a transmis inspectoratelor școlare și directorilor școlilor o informare în care  anunță că începând cu anul școlar 2021 – 2020, profesorii diriginți și învățătorii nu vor solicita informații cu privire la locul de muncă sau profesia părinților/reprezentanților legali ai elevilor, potrivit Edupedu.

„Respectând prevederile GDPR și prevederile Legii nr 180 din 18 iulie 2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului UE, în fila corespunzătoare a catalogului școlar, vor rămâne necompletate rubricile dedicate locului de muncă al părinților, dacă aceste rubrici sunt prevăzute. Această solicitare vine în sprijinul asigurări echității și egalității de șanse, indiferent de contextul social și de statutul socio-economic al familiei”, se precizează în informare.


Profesorii, diriginți și învățători vor completa doar rubricile referitoare la adresa și numărul de contact al părinților reprezentanților legali ai elevilor.

CITEȘTE ȘI: De ce au fost interzise măștile textile în școli

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri