AcasăEDUCAŢIEÎnceperea noului an școlar, în linie dreaptă. Câți elevi s-au vaccinat împotriva...

Începerea noului an școlar, în linie dreaptă. Câți elevi s-au vaccinat împotriva COVID-19

spot_img
- Publicitate -

A crescut numărul copiilor care s-au vaccinat anti COVID-19. Ministrul Educației a declarat luni că sunt până în prezent sunt 34.709 de elevi cu vârste între 12 şi 15 ani şi 153.000 cu vârste între 16 şi 19 ani care s-au vaccinat.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor au argumentat că participarea diferenţiată la cursuri doar a elevilor vaccinaţi ar crea “discrepanţe şi mai mari” şi “decalaje în educaţie”.


Acesta a mai reamintit că pe 13 septembrie va începe şcoala cu prezenţă fizică “fără niciun fel de diferenţiere”.

“Cel mai important anunţ este acela că în data de 13 septembrie vom începe şcoala cu prezenţă fizică pentru absolut toţi preşcolarii, pentru absolut toţi elevii, fără niciun fel de diferenţiere. Va trebui să ne asigurăm că sunt respectate măsurile sanitare, va trebui să ne asigurăm că există măşti de protecţie suficiente. Va trebui să ne asigurăm că şcolile sunt pregătite”, a spus ministrul, potrivit Agerpres.

“Există stocuri suficiente măşti de protecţie, există câteva milioane de măşti de protecţie în rezerva de stat gestionată de DSU, există la MS, există la autorităţi locale. Pe de altă parte, am lansat o interogare în tot sistemul de educaţie către toate inspectoratele şcolare judeţene pentru a ne spune ce stocuri de măşti au.


Şi Ministerul Educaţiei s-a implicat, a semnat contracte de donaţii şi sponsorizare în beneficiul inspectoratelor şcolare acolo unde stocurile au fost mai reduse, iar astăzi în şedinţa de Guvern va fi promovată o reglementare prin care autorităţile locale vor pune la dispoziţia şcolilor măşti de protecţie.

Există stocuri, ştim exact pe fiecare judeţ, de 500.000, 600.000, 700.000 de măşti în fiecare judeţ” a mai adăugat Cîmpeanu.

Orice elev, profesor şi angajat din sistemul de învăţământ va fi testat în măsura în care va prezenta simptome.

CITEȘTE ȘI: De ce au fost interzise măștile textile în școli

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri