AcasăEDUCAŢIEGrătar cu mici, în clasa unui liceu. Reacţia conducerii şcolii

Grătar cu mici, în clasa unui liceu. Reacţia conducerii şcolii

spot_img

Un elev de clasa a XII-a de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea a vrut să fie „șmecher” pe TikTok, iar asta l-a costat media 4 purtare.

- Publicitate -

Imagini incredibile postate pe platforma TikTok de elevi de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea, relatează bihon.ro. Câțiva elevi din clasa a XI-a au prăjit, în 10 martie, mici în sala de clasă. Imaginile au fost distribuite pe rețelele de socializare și au strârnit reacții de dezgust. Cei care le-au privit au fost oripilați de limbajul vulgar pe care l-a folosit un tânăr de clasa a XII-a din aceeași instituție.

„Noa, lua-v-aș în …. școlile la toți, dacă voi vă faceți mici în clasă, frate! Să-mi bag toată …”, spune adolescentul, în vreme ce se filmează, alături de colegii care prăjesc mici pe un grătar electric.


În filmare se vede cum liceenii au așezat grătarul pe o bancă lângă fereastră și le cereau colegilor lor să închidă ușa, ca să nu iasă mirosul. Cu toate acestea, mirosul de mici a fost simțit pe holurile școlii de profesorii de serviciu care ar fi reclamat la direcțiune incidentul.

Atenție, limbaj licențios!

CITEŞTE ŞI: Adio, semestre! Noua structură a anului şcolar viitor, cu cinci module de învăţare, publicată în Monitorul Oficial


Pedepsiți

Directorul Colegiul Economic „Partenie Cosma”, prof. Daniel Negrean, susține că această situație a fost rezolvată, iar cei care au adus prejudicii școlii și-au primit și răsplata. Până cel târziu săptămâna viitoare, conducerea Colegiului va decide dacă unii dintre profesorii instituției vor fi trași la răspundere.

„Incidentul a avut loc în data de 10 martie. Eu eram plecat într-o mobilitate Erasmus. Domnul director adjunct Virgil Blage m-a informat în legătură cu cele întâmplate în școală. Când am revenit, la o săptămână distanță, a avut loc deja Consiliul clasei, elevii fiind sacționați. Chemați la declarații, elevii ne-au spus că au vrut să facă un fel de mâncare la școală, căci erau în Săptămâna «Școala Meseriilor», ei fiind în clasa a XI-a la specializarea Turism și Aliementație Publică. Aveam în vizită elevi de clasa a VIII-a, iar în laboratorul de gastronomie se pregăteau fursecuri și prăjiturele, cu care, de altfel, au fost serviți copiii care au venit în vizită, după care s-a mai făcut un târg culinar în școală. Astfel, ei și-au zis: «să facem și noi ceva mai diferit». Și au făcut mici. Cum se practică această modă, că se filmează în timp ce fac mici la școală și alte lucruri, s-au filmat și au distribuit prietenilor, respectiv pe TikTok. Elevul care apare în filmare înjurând a fost sancționat cu mustrare scrisă și cu scăderea mediei la purtare, la 4”, a declarat Daniel Negrean.

„Șmecher”

La anchetă conducerea școlii avea să descopere că tânărul a vrut să-și impresioneze urmăritorii de pe rețelele de socializare. Elevul a recunoscut și și-a asumat întâmplarea și sancțiunea primită. De altfel, a declarat că el a cumpărat micii și a adus grill-ul și cartofii pai.

„Am vrut să văd dacă a fost filmat fără să-și dea acordul sau s-a filmat el. Iar el a recunoscut că s-a filmat, pentru că a vrut să devină «șmecher pe TikTok”, iar această «șmecherie» l-a costat 4 la purtare. Pentru că limbajul pe care el l-a folosit nu este demn de un elev, indiferent despre ce liceu vorbim”, a spus Negrean.

Negrean mai susține că elevii nu au cerut acordul niciunui profesor și nici o aprobare de la conducerea școlii. Astfel, au fost sacționați cu mustrare

„E din altă clasă, este elev major. Este în clasa a XII-a. Fetele din filmare mâncau mici, nu ele prăjeau. Filmarea a fost în pauză, iar ele mâncau din ce a făcut colegul care a prăjit. Profesorilor claselor și celor de serviciu din ziua respectivă le-am luat declarații, la fel și elevilor din clasa a XI-a. Profesorii de serviciu, care au ajuns la elevi după ce au simțit miros de mici, au încercat să-i oprească și au consemnat aceasta în procesul verbal și au sesizat incidentul dirigintei. Cea din urmă, spune și ea în declarații, că a fost anunțată de profesoara de serviciu, că a ajuns la clasă și a încercat să-i oprească. Vom analiza toate declarațiili și din acestea vom vedea dacă există toate datele necesare pentru ca anumiți profesori să fie cercetați disciplinar. Decizia o vom lua, cel târziu săptămâna viitoare, în Consiliul de Administrație. Urmează să vedem dacă într-adevăr și profesorii respectivi se fac vinovați de nerespectarea anumitor prevederi ale regulamentelor și ale conduitei, ale deontologiei profesionale până la urmă”, a mai precizat Negrean.

CITEŞTE ŞI: Universităţile ar putea să predea, din toamnă, şi cursuri online

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri