Connect with us

EDUCAŢIE

GORJ: Școală nou renovată, închisă de Inspectoratul Școlar. Primarul comunei Drăguțești nu acceptă situația

Publicat

în

O şcoală nou renovată din Gorj nu va fi deschisă, în acest an școlar, decizia fiind luată de Inspectoratul Școlar Județean Gorj deoarece sunt prea puțini elevi. 

Din această cauză, cei 11 elevi vor trebui să facă naveta. Primarul din comuna Drăguțești spune că elevii nu pot fi transportați la alte unități, deoarece numărul școlarilor din localitate este prea mare, iar microbuzele sunt vechi și nesigure, scrie Pagina Olteniei.

Nu este prima dată când se ia această decizie, dar în anii trecuți, școala nu a fost cu adevărat închisă.


De data aceasta, când au văzut lacătul pe ușă, revoltaţi, părinţii elevilor din Drăguţeşti au ieşit în stradă. Nu vor să îşi pună copiii pe drumuri în fiecare zi cale de 16 kilometri, dus-întors, până la o altă şcoală.

„Cine îl supraveghează? Nu accept. Copiii să vină aici la școală pe 13, atunci când se va deschide”, a spus una dintre mamele elevilor.

„Nu este bună această decizie. Copiii in momentul de față au nevoie de ajutor. A fost un an in care le-a fost foarte greu, mai ales la clasa intai si la clasa pregatitoare”, a adăugat învăţătorul Dădui Nicolae.


Lucrările la unitatea de învățământ din satul Urechești al comunei Drăguțești au fost recepționate în urmă cu câteva zile. Aici funcționează o grădiniță și clasele I-IV. Școala are toate utilitățile necesare și cu mobilier nou.

Inspectoratul Şcolar Gorj a transmis ă sunt prea puțini elevi. „Un număr foarte, foarte mic de elevi. Pentru 11 elevi să funcționeze o școală?”- lucru care l-a supărat și mai tare pe primarul Ion Dumitru Popescu de la Drăguțești.

„În această clădire s-au investit un milion două sute de mii de lei de la Guvern stă acum cu lacătul pe ea. Consiliul local nu a aprobat închiderea unităţii de învăţământ. Să răspundă cei de la Inspectorat. Nu vreau să discut altceva. Copiii să învețe în satul lor. Ne batem joc. După ce că avem o mână de copii, și de ei ne batem joc? O să fac și plângere penală pentru chestia asta. Au trecut peste noi, nu ne-au întrebat și au făcut-o ascuns”, a declarat primarul Ion Popescu.

 

CITEȘTE ȘI: Ministrul Educației: Părinții au dreptul să știe dacă profesorii sunt vaccinați

Print Friendly, PDF & Email

EDUCAŢIE

Premierul spune că părinții vor primi 75% din salariu mediu brut, dacă școlile se închid și vor sta acasă cu copiii

Publicat

în

Dacă se închid școli sau clase, iar elevii trebuie să stea acasă, Guvernul va repune în aplicare măsura folosită anul trecut, prin care părinții care erau nevoiți să stea acasă cu copiii primeau până la 75% din salariul mediu brut pe perioada cât școala era online. A anunțat, marți, premierul Florin Cîțu.

„Eu am spus că anul acesta vreau să fie cu prezență fizică și vom face totul pentru a avea prezență fizică în anul școlar 2021 – 2022. Bineînțeles că dacă mergem în această direcție și vor fi școli sau clase închise, iar elevii ar trebui să stea acasă, aveam o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susține financiar o parte din salariul mediu brut, 75% parcă era. Vom reveni cu această măsură pe perioada în care părinții ar trebui să stea acasă cu copiii, dacă se închide scoala pe motiv de COVID. Măsurile există, le-am folosit și anul trecut, le folosim și anul acesta, resurse bugetare există”, a declarat Florin Cîțu, potrivit Edupedu.

Declarațiile vin în contextul în care sunt 17.658 de elevi care sunt în online săptămâna aceasta, potrivit datelor Ministerului Educației, iar alți peste 7.000 au fost online în prima săptămână de școală, iar pentru părinții acestor copii nu există acum nicio opțiune.


Măsura prin care se acordau zilele libere părinților care au copii la creșă, grădiniță sau la școală, cu vârsta de până la 12 ani, în cazul în care cursurile cu prezența fizică erau suspendate, a fost valabilă doar până la data de 30 iunie 2021, conform Ordonanței de urgență nr. 220 din 30 decembrie 2020, publicată în Monitorul Oficial pe 31 decembrie anul trecut.

CITEȘTE ȘI: Alte clase de elevi și grupe de preșcolari au trecut la activități online. Situația raportată astăzi în județul Dolj

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

EDUCAŢIE

Elev bătut la școală de colegii de clasă. Agresiunea a fost filmată

Publicat

în

Anchetă  la un liceu din județul Arad, după ce un elev a fost bătut de  colegii săi, în sala de cursuri. Familia victimei depus o plângere alături de imagini cu agresiunea filmată.

Incidentul a avut loc ieri, la Liceul “Atanasie Marinescu” din oraşul Lipova, județul Arad în altercație fiind implicaţi patru elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani.

Trei dintre aceştia l-au bătut pe un coleg, în sala de cursuri, iar agresiunea a fost filmată.

Părinţii victimei au postat filmarea pe Facebook, anunţând că depun plângere penală. Ei susţin că fiul lor a fost bătut pentru un motiv mai mut decât halucinant,  pentru că nu ar fi vrut să închidă uşa clasei, potrivit realitatea.net.

“Din cercetări a reieşit că, la o unitate de învăţământ preuniversitar din localitatea Lipova, trei minori cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani ar fi agresat un alt minor în vârstă de 14 ani, provocându-i leziuni la nivelul capului, abdomenului şi membrelor inferioare. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri şi alte violenţe, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta şi luarea măsurilor legale”, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad.

O comisie de cercetare disciplinară a fost înființată și la nivelul unității școlare.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

EDUCAŢIE

Alte clase de elevi și grupe de preșcolari au trecut la activități online. Situația raportată astăzi în județul Dolj

Publicat

în

Alte noi clase ale școlilor și grădinițelor din județul Dolj desfășoară activitate online, începând de luni, după ce au fost depistate cazuri de coronavirus în rândul elevilor și dascălilor. 

Potrivit reprezentanților DSP Dolj, luni au fost înregistrate 22 de cazuri, dintre care 21 în rândul elevilor și unul în cel al cadrelor didactice.

În data de 20 septembrie, în județul Dolj au fost înregistrate 70 de cazuri noi de coronavirus.


Rata incidenței cumulative COVID-19 la 1.000 locuitori în municipiul Craiova este 2.89.

Noua situație din școli este următoarea:

CITEȘTE ȘI: Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii”, ANULAT din cauza creşterii ratei de infectare cu COVID-19


 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.