AcasăEDUCAŢIEFOTO | „Unirea văzută prin ochi de copil”, proiect al copiilor şi...

FOTO | „Unirea văzută prin ochi de copil”, proiect al copiilor şi educatorilor de la GPP Nr. 2 Slatina

spot_img

Dascălii şi preşcolarii de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 Slatina au desfăşurat, vineri, proiectul educativ „Unirea văzut prin ochi de copil” pentru a sărbători 163 de ani de la Mica Unire.

- Publicitate -

Directorul GPP Nr. 2, Mihaela Dicu, spune că scopul proiectului îl constituie familiarizarea copiilor cu  semnificaţia zilei de 24 Ianuarie 1859 și pregătirea preșcolarilor ca buni cetăţeni într-o lume mai bună.

Beneficiarii direcți ai acestui eveniment au fost preșcolarii, familiile lor și cadrele didactice.


„Copiii participanți la această activitate au purtat costume populare, au ascultat cu plăcere povestirea istorică Moș Ion Roată și Unirea, au realizat stegulețe iar la final au dansat Hora Unirii și au fost recompensați cu diplome. De asemenea au realizat lucrări artistico-plastice care ilustreaza acest eveniment  în cadrul expoziției ”AȘA A FOST LA UNIRE!”. Este dovedit astfel interesul copiilor dar și al părinților pentru acest tip de activitate care are rolul de a forma copiilor sentimentul de apartenență la grupul social și, prin extensie, la neam și țară încă de la cele mai fragede vârste. S-au respectat normele de protecție în contextul actual”, spune Mihaela Dicu.

Copiii au avut posibilitatea de a-și promova identitatea proprie dar și imaginea grădiniței.

„La activitatea de azi au participat 120 de copii și 16 cadre didactice, ceea ce demonstrează că există interes pentru acest tip de activități atât din partea copiilor cât și din partea părinților. Dorim să continuăm tradiția, prin realizarea unui eveniment din ce în ce mai bun, motivați fiind de impactul pozitiv pe care l-a avut acest proiect asupra copiilor, asupra părinților acestora și a întregii comunități locale. Sloganul nostru este ”Dacă vreți să fiți ca noi/ Veniți la grădinița 2!”, a conchis directorul.


VEZI GALERIA FOTO:

CITEŞTE ŞI: Certificatul digital COVID, doar pentru cei cu doza booster

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri