Connect with us

ADMINISTRAŢIE

FOTO. Şcolile din Slatina, pregătite să-şi primească elevii. Primarul Moţ a verificat mai multe unităţi din oraş

Publicat

în

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a vizitat, vineri, mai multe şcoli din municipiu pentru a verifica stadiul pregătirilor pentru noul an şcolar. El a fost însoţit de viceprimarul Gigi Vîlceleanu.

Emil Moţ s-a declarat foarte mulţumit de felul în care şcolile din Slatina îşi aşteaptă elevii. Edilul a menţionat că, şi în acest an, elevii de clasa pregătitoare vor primi de la primărie câte un ghiozdan complet echipat.

Primarul a vizitat Colegiul „Ion Minulescu” şi şcolile „Eugen Ionescu”, „Vlaicu Vodă” şi „Constantin Brâncoveanu”


„Sunt foarte bucuros. Peste tot pe unde am fost se lucrează, clasele sunt pregătite, iar directorii au înţeles foarte bine ce au de făcut. Materialele igienico-sanitare au ajuns. O să verific toate şcolile, să vedem dacă pentru ziua de luni sunt pregătiţi ca să primească copiii la şcoală. Cel mai mult m-a interesat clasa zero pentru că este un început pentru copilaşii ăştia de şase anişori, să văd dacă lucrurile sunt aranjate cum trebuie. Am văzut că sunt. Am văzut că au fost primite şi ghiozdănelele. După cum ştiţi, în fiecare an, Primăria Municipiului Slatina are acest proiect, Primul meu ghiozdan, pe care ne dorim să-l continuăm. Copiii primesc un ghiozdan complet utilat. Ghiozdanele sunt pregătite, sunt pe băncuţe şi îi aşteaptă pe cei mici”, a afirmat primarul.

Emil Moţ susţine că este vital ca profesorul şi elevii să fie faţă în faţă la cursuri şi nu la dinstanţă, prin intermediul unor dispozitive.

„Din păcate, anul acesta, în condiţiile pandemiei, nu vor putea face, cel puţin în anumite clase, toţi copiii în acelaşi timp. Am văzut că domnii directori au luat decizia să îi împartă pe grupe. Este un lucru foarte bun şi ăsta pentru că cel mai important şi pentru cei mici, dar şi pentru cei mari este să vină la şcoală. Altfel se face şcoala cu profesorul, faţă în faţă, şi altfel online. Din ce am văzut eu până acum, şcolile sunt pregătite, domnii directori îşi fac treaba, domnii profesori, domnii învăţători la fel. Muncesc, îşi pregătesc clasele. Există materiale igienico-sanitare, există trasee pentru a păstra distanţarea socială, băncile sunt la o distanţă conform normativelor, totul este în regulă”, a mai spus primarul Slatinei.


El le-a transmis elevilor şi profesorilor un mesaj: „Nu am decât să le doresc mult succes atât copiilor, cât şi cadrelor didactice. Să sperăm că vom putea funcţiona, să sperăm că n-o să avem cazuri de infectare şi totul va fi în regulă”.

El a adăugat că le recomandă părinţilor să-şi trimită copiii la şcoală.

„Eu le recomand părinţilor să-şi trimită copiii la şcoală. Toată lumea a muncit şi a luat măsuri la nivel local ca cei mici să fie în condiţiile cele mai bune şi cele mai sigure. Acum, siguranţa totală nu ne-o dă nimeni. Copiii au nevoie de învăţător, de profesor, copiii noştri au nevoie de educaţie. Din punctul meu de vedere, şcolile sunt sigure, atât cât putem noi să facem, am făcut. Acum, trebuie şi copiii, şi părinţii, şi profesorii să respecte normele de distanţare ca să putem preveni răspândirea aceastui virus”, a conchis Moţ.

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

În ce stadiu sunt lucrările pe primul tronson al Drumului Expres Craiova-Pitești

Publicat

în

Lucrările la primul tronson al drumului expres Craiova-Pitești, cel din județul Dolj, au ajuns la 38%, un stadiu bun având șantierele pentru care au fost emise autorizațiile, anul trecut. 

Potrivit prefectului județului Dolj, Nicușor Roșca, pentru ca lucrurile să nu fie scăpate de sub control, cum s-a mai întâmplat în trecut, este nevoie ca firma de construcții să continue în ritmul din prezent, cu mobilizare de muncitori și utilaje.

„În șantier se lucrează, am observat că acolo unde au fost emise autorizațiile anul trecut, stadiul este avansat. Mereu este nevoie însă de mobilizare, atât de oameni, cât și de utilaje în teren pentru ca lucrările să continue în cel mai bun ritm. Avem deja o execuție de 38 la sută din drum și voi inspecta periodic șantierul pentru a mă asigura că primul strat de covor asfaltic să fie turnat în grafic sau chiar mai devreme”, a declarat prefectul județului Dolj.

La vizita de lucru din luna august, anul acesta, prefectul a menționat că aproximativ 31% din lucrare era gata, semn că s-a mai făcut un pas.


Tronsonul 1 Craiova – Balș al DX 12 Craiova – Pitești se întinde pe o lungime de 17,7 km, valoarea acestuia fiind de 358 milioane lei (fără TVA).

Contractul de execuție a fost semnat în decembrie 2018, iar lucrările au fost începute parțial la finalul anului 2019.

Drumul expres Craiova – Pitești are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

CITEȘTE ȘI: GORJ: Alte două terenuri din zona CET din Târgu Jiu, scoase la licitație

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Parcometre alimentate cu energie solară, instalate în Râmnicu Vâlcea. În ce zone se vor găsi echipamentele

Publicat

în

Primăria Râmnicului Vâlcea va instala, luna următoare, în municipiu șase noi parcometre alimentate cu energie solară, anunță reprezentanții instituției. 

Cele șase echipamente au fost cumpărate și urmează a fi montate în vecinătatea unor parcări publice cu plată din Râmnic, respectiv: strada General Magheru (Magazinul ”Veve”), strada General Magheru (vizavi de BCR), bd. Tineretului (Complex Comercial ”Hermes”), Grădina Zoologică, Spitalul Judeţean şi strada Nicolae Titulescu (zona ”Dovali”).

Acestea vin în completarea celorlalte șase echipamente amplasate deja pe strada Ştirbei Vodă, pe splaiul Independenţei (zona Stadionului Municipal), la Complexul Nord, la Şcoala Take Ionescu, în parcarea de la intrarea principală în Parcul Mircea cel Bătrân şi la Catedrala Ostroveni (acesta relocat de la Ştrandul Ostroveni, unde a funcţionat pe perioada sezonului estival).

„Noile echipamente ce urmează să fie instalate în cursul lunii următoare sunt alimentate exclusiv cu energia solară captată prin intermediul unui panou fotovoltaic şi vor accepta ca mijloace de plată cardul bancar (inclusiv în variantă contactless sau prin aplicaţii dedicate pe telefoanele mobile), dar şi monedele, facilitând astfel achitarea parcării şi pentru persoanele mai puţin familiarizate cu aplicaţia TPark sau cu plata prin sms”, informează Primăria Râmnicului.

CITEȘTE ȘI: GORJ: Firmă de dezmembrări auto din Turburea, amendată și închisă de Garda de Mediu

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

GORJ: Alte două terenuri din zona CET din Târgu Jiu, scoase la licitație

Publicat

în

Alte două terenuri din zona CET au fost scoase la licitație de Primăria Târgu Jiu, în zonă fiind așteptați investitori ce au domeniu de activitate producția sau prestări servicii. 

Fiecare parcelă are o suprafață de 3.500 de metri pătrați, licitația urmând să aibă loc pe data de 14 octombrie.

Primarul Marcel Romanescu a anunțat că și alte terenuri din această zonă a municipiului vor fi scoase la licitație.


„Așteptăm un număr destul de mare de persoane interesate să concesioneze aici, mai ales că zona industrială este foarte căutată și se va dezvolta cu repeziciune. Periodic, vom scoate la licitație și alte parcele, pregătind totodată terenul în așa fel încât investitorii să-și poată dezvolta cât mai repede afacerile. Invit societățile locale să participe la licitațiile organizate de Primăria Municipiului Târgu Jiu”, a scris edilul urbei într-o postare pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Noul troleibuz, în teste pe străzile din Târgu Jiu. De săptămâna viitoare va circula după un program

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.