Connect with us

EDUCAŢIE

Elevii din Şerbăneşti primesc GRATUIT tablete de la primărie

Avatar

Publicat

în

Primăria Șerbăneşti a achiziționat tablete pentru toți elevii de la Școala „Dumitru Popovici” din localitate.

Primarul comunei Şerbăneşti, Mugurel Breoi, a declarat că tabletele vor putea fi folosite de elevi, în cazul în care situaţia epidemiologică din localitate va impune suspendarea cursurilor în format „faţă în faţă” şi trecerea în online.

Tot primăria va suporta şi cheltuielile cu abonamentul de internet.


„Administratia locală a onorat promisiunea pe care a făcut-o, în vară, elevilor, cadrelor didactice și părinților pentru că având în vedere situația epidemiologica, copiii trebuie să aibă acces la educație chiar dacă școala este închisă. Este datoria noastră să le asigurăm o educație de calitate prin achiziționarea acestor tablete și prin plata abonamentelor de internet, tot de către Primăria Șerbăneşti”, a declarat edilul.

Print Friendly, PDF & Email

EDUCAŢIE

Olt: Absenţi cu sutele şi la a doua probă a Evaluării Naţionale

Avatar

Publicat

în

337 dintre absolvenţii de clasa a VIII-a înscrişi la Evaluarea Naţională au absentat, joi, la cea de a doua probă a examenului, cea scrisă la matematică.

Potrivit ISJ Olt, au fost prezenți 2077 candidați. Nu s-au prezentat la examen 337 (13,96 %) de candidați dintre aceștia.

CITEŞTE ŞI: Evaluare Naţională 2021. Sute de absenţi în judeţul Olt


Nu au fost eliminați candidați pentru tentativă de fraudă.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie,până la ora 14:00, în centrele de examen.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.


Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

EDUCAŢIE

Sute de absenţi şi la cea de-a doua probă a Evaluării Naţionale, în judeţul Dolj

Octavia Hantea

Publicat

în

Astăzi, s-a desfășurat cea de-a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a, 362 de candidaţi din judeţul Dolj absentând. 

Potrivit ISJ Dolj, la poba de matematică s-au înscris 3.694 de candidaţi şi au fost prezenţi 3.332 de elevi.

Nu au fost înregistrate incidente și nu au fost elevi eliminați pentru tentativă de fraudă.


“Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00. Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Liţoiu.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

EDUCAŢIE

Disciplina “Educaţie pentru viaţă”, care include şi un modul de educaţie sexuală, ar putea deveni obligatorie

Octavia Hantea

Publicat

în

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, transmite că ministerul îşi asumă promovarea disciplinei obligatorii Educaţie pentru viaţă, care va include mai multe module, printre care: educaţie sexuală, civică, sanitară, pentru alimentaţie sănătoasă, rutieră sau de prim-ajutor.

“În România, ca de altfel în orice stat civilizat, programele şcolare sunt atributul specialiştilor din Ministerul Educaţiei. Legea educaţiei naţionale (LEN) prevede la art 65. alin. (4) că planurile cadru şi programele şcolare sunt elaborate de către organismele abilitate ale Ministerului Educaţiei. Tot LEN, la art. 5 alin. (1), prevede că, în domeniul educaţiei, dispoziţiile LEN prevalează asupra oricăror altor prevederi normative. În cazul unui conflict între acestea se aplică dispoziţiile Legii educaţiei naţionale. Pe această bază legislativă, Ministerul Educaţiei îşi asumă promovarea unei discipline obligatorii – ‘Educaţie pentru viaţă’, care să cuprindă, de la clasa a V-a până la clasa a XII-a, module obligatorii, adaptate vârstei elevilor”, arată ministrul într-o declaraţie transmisă AGERPRES.


Potrivit acestuia, modulele obligatorii vizate sunt următoarele:

Educaţie civică;
Educaţie sanitară;
Educaţie sexuală;
Educaţie pentru alimentaţie sănătoasă;
Educaţie pentru prim-ajutor;
Educaţie juridică;
Educaţie financiară;
Educaţie rutieră;
Educaţie civică.

Cîmpeanu a arătat că în cazul în care părinţii vor opta expres, în scris, pentru a-şi retrage copiii de la modulul de Educaţie sexuală, nota finală se va calcula în baza rezultatelor obţinute la celelalte module.


“În acest fel, vom putea armoniza necesitatea unui curriculum adaptat nevoilor societăţii actuale şi, în special, necesităţilor elevilor, evitând supraîncărcarea programei şcolare cu un număr excesiv de discipline. Pe principiul orei de religie, în cazul părinţilor care optează expres, în scris, pentru a-şi retrage copiii de la modulul de Educaţie sexuală, elevii nu ar avea afectată nota obţinută la ‘Educaţie pentru viaţă’, nota finală aferentă disciplinei urmând a fi calculată pe baza notelor obţinute pentru n-1 module”, a menţionat ministrul.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.