AcasăEDUCAŢIEElevii cer demisia ministrului Educației. MOTIVUL

Elevii cer demisia ministrului Educației. MOTIVUL

spot_img
- Publicitate -

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBC), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) solicită revocarea “de urgenţă” din funcţie a ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pe motiv că amână creşterea salariilor profesorilor.

“Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că nu va creşte salariile profesorilor în urma rectificării bugetare, spunând că această creştere nu ar fi o prioritate. Amintim faptul că salariile profesorilor ar fi trebuit să crească la 1 septembrie 2020, creşterea fiind însă amânată pentru 1 septembrie 2021, astfel aceasta reprezentând cea de-a doua amânare a măririi remuneraţiilor. Tragem un semnal de alarmă cu privire la faptul că, prin stagnarea creşterii salariale, calitatea actului educaţional întâmpină o scădere, profesorii având nevoie de compensaţii materiale optime, direct proporţionale cu munca pe care o depun, pentru a lucra într-un mod eficient”, informează Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) într-un comunicat transmis AGERPRES.


Potrivit asociaţiilor elevilor, pe de altă parte, tinerii nu sunt motivaţi de salariul mic de profesor şi aleg alte cariere, “ducând la o lipsă majoră de cadre didactice dedicate acestei profesii”. “Şcolile ajung să angajeze persoane fără pregătire, aproximativ 18.000 dintre cadrele didactice din anul şcolar 2019-2020 fiind necalificate pentru postul ocupat, conform statisticii oficiale a Ministerului Educaţiei”, se explică în comunicat.

În opinia elevilor, ministrul a dat dovadă de “un profund dezinteres” atât faţă de profesori, cât şi faţă de întregul sistem de învăţământ.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, joi, că, în opinia sa, salariile profesorilor nu vor putea creşte după rectificarea bugetară, deoarece sunt o serie de alte priorităţi în sistemul de învăţământ care necesită finanţare.


“Salariile profesorilor nu cred că vor putea creşte după rectificarea bugetară. Avem nevoie de o componentă care să asigure salariile pentru posturile create în plus generate de micşorarea numărului de elevi în clasă, avem nevoie de rectificare bugetară pentru salarizarea personalului din creşe, avem nevoie de creşteri bugetare pentru salarizarea surplusului de personal din grădiniţe, avem nevoie de creşteri pentru acoperirea programului ‘Masa caldă’, (…) avem nevoie de foarte multe lucruri şi trebuie să prioritizăm aceste creşteri”, a afirmat Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI: Sute de profesori, părinți și reprezentanți ai comunității locale cer ca directorul Școlii Gimnaziale Filiași să nu fie schimbat din funcție

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri