Connect with us

EDUCAŢIE

Elevă dată afară din clasă pe motiv că nu poartă corect masca de protecţie. Se întâmplă la o şcoală din Slatina

Publicat

în

O anchetă a fost deschisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Olt după ce, miercuri, o elevă a Şcolii Gimnaziale „Ştefan Protopopescu” Slatina a fost dată afară din ora de curs pe motiv că nu poartă corect masca sanitară de protecţie.

Ancheta ISJ Olt a fost demarată în urma unei plângeri depuse de tatăl elevei. Acesta a explicat şi pe pagina sa de pe un site de socializare că fetiţa în vârstă de 12 ani poartă ochelari şi de aceea îi este foarte greu să ţină masca pe nas, fără ca lentilele să nu se aburească.

El a mai povestit că eleva a fost trimisă pe hol, lângă gardianul şcolii, unde a izbucnit în lacrimi.


„Oare exista un temei legal sau articol de lege care prevede s-ă dai afara de la ora de curs un elev de 12 ani și să-l lasi plângând pe hol lângă gardian pentru ca avea masca de protecție  sub nas ??Și asta din  cauza ca poarta ochelari de vedere și nu o poate “poziționa” deasupra nasului???? Aceasta întâmplare a avut loc astăzi si face referire la copilul meu !!! Școala nr2 Ștefan Protopopescu  Slatina”, a scris bărbatul pe Facebook.

Postarea a generat sute de reacţii pe site-ul de socializare, oamenii fiind contrariaţi de abuzul la care fetiţa de 12 ani a fost supusă.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Olt, Mirela Paraschiv, a confirmat faptul că Inspectoratul a demarat o anchetă a situaţiei.


„Am primit o sesizare. În cadrul Inspectatului Şcolar a fost constituită o comisie şi va merge să cerceteze ceea ce s-a întâmplat la fosta Şcoală Nr. 2. Imediat ce se vor finaliza cercetările, vom comunicat rezultatele acestei cercetări. Bineînţeles că rezultatele sunt urmate de măsuri”, a declarat Mirela Paraschiv.

Scoaterea elevilor din clasă în timpul orei, trimiterea lor la colţ, insultele şi jignirile sunt interzise prin lege în mediul şcolar. Totodată, profesorii, dar şi cei din personalul administrativ şi auxiliar, fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei pentru tratament degradant în şcoală. Astfel de măsuri sunt considerate tratamente degradante, fiind interzise prin Legea 257/2013.

foto cu caracter ilustrativ

CITEŞTE ŞI: Un profesor universitar care le cerea studenților să nu poarte mască de protecție a fost demis din funcție

Print Friendly, PDF & Email

EDUCAŢIE

Ministrul Educaţiei anunţă cum se modifică structura anului şcolar, în urma vacanţei forţate. Când vor fi chemaţi la şcoală elevii

Publicat

în

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că cele două săptămâni de vacanţă vor fi recuperate, cel mai probabil, în luna ianuarie.

,,Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, anunţă ministrul, scrie news.ro.

Sorin Cîmpeanu a declarat, că elevii de gimnaziu şi liceu din şcolile publice vor avea acces la şcoală cu prezenţă fizică de pe 3 ianuarie, iar cei din ciclul primar şi preşcolarii se vor afla în bănci de pe 10 ianuarie.


,,Nu se pierde nicio zi de şcoală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele două săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat în aşa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri. Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului şcolar, aşa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 şi aşa cum am anunţat deja public”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, data de 5 noiembrie e data la care va exista o situaţie certă din punct de vedere epidemiologic şi nu supoziţii.

,,Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a mai declarat ministrul.


Elevii au două săptămâni de vacanţă, pentru a se limita răspânirea virusului.

CITEȘTE ȘI: Școlile și grădinițele private, în vacanță de luni. Dan Vîlceanu: „A fost o scăpare”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

EDUCAŢIE

Amenzi pentru personalul din şcoli care pretinde bani de la elevi. Proiectul a trecut de senat

Publicat

în

Personalul din unităţile de învăţământ riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei, dacă pretinde elevilor, în mod direct sau indirect, sume sau alte foloase patrimoniale, potrivit unui proiect iniţiat de parlamentari USR şi AUR, adoptat tacit, luni, de Senat.

Potrivit iniţiatorului, „în unităţile de învăţământ de stat şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sau chiar în afara acestor spaţii, este interzisă pretinderea, în mod direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, personal sau prin intermediul interpuşilor, de către personalul didactic de conducere, personalul didactic de predare şi de instruire practică, personalul didactic auxiliar sau personalul nedidactic, a unor sume de bani sau alte foloase patrimoniale elevilor, părinţilor sau reprezentanţilor legali ai acestora”, potrivit Edupedu.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011 va fi dezbătută şi votată în Camera Deputaţilor, for legislativ în acest caz.


CITEȘTE ȘI: Fără prezenţă fizică şi în şcolile private, exceptate anterior de Ministerul Educaţiei

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

EDUCAŢIE

Fără prezenţă fizică şi în şcolile private, exceptate anterior de Ministerul Educaţiei

Publicat

în

Cursurile nu se vor putea desfășura fizic în școlile private, după ce situația acestora a fost clarificată luni. Aceste unități de învățământ își vor putea desfășura orele online, dacă doresc.

,,În ceea ce privește școlile private, situația a fost prevăzută în hotărârea CNSU, dar nu s-a translatat în hotărârea de guvern. Acum, hotărârea de guvern prevede că activitatea cu prezență fizică se suspendă pentru preșcolari și elevi în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie în unitățile particulare de învățământ.

Prezența fizică este interzisă, nimeni nu oprește școlile private să facă ore online. Nu am cum să spun școlilor private să nu țină cursurile online. Este aplicabil imediat de la ieșirea HG”, a precizat, luni, șeful DSU, Raed Arafat, scrie Digi24.


,,Nu e discriminare, e abordare diferită. Și școlile private pot da vacanță și să decidă când fac recuperare. Dacă nu dau vacanță, nu fac recuperare”, a adăugat Arafat.

Guvernul s-a reunit luni într-o ședință pentru a remedia neînțelegerea referitoare la vacanța instituțiilor școlare private, după ce un articol care prevedea suspendarea cursurilor și în școlile private, care era în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), nu a mai fost preluat și în Hotărârea de Guvern, ceea ce a dat naștere la confuzii.

“Conform art. 8.1 din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online. Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat”, a declarat duminică și Sorin Cîmpeanu, ministrul educației.


Drept urmare, conform reglementărilor care sunt în vigoare în prezent, școlile private au rămas luni deschise.

CITEȘTE ȘI: Profesoară din Craiova, despre vacanța elevilor: „Rupe ritmul de învățare. Cu toate neajunsurile sale, școala online e mai bună decât nicio școală”

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.