AcasăEDUCAŢIECum se vor desfășura ceremoniile de deschidere a noului an școlar

Cum se vor desfășura ceremoniile de deschidere a noului an școlar

spot_img

Ministrul Educației a anunțat că la ceremoniile de deschidere a noului an școlar se impun, pentru a siguranța copiilor și a părinților, purtarea obligatorie a măștii și o durată a evenimentului de maxim o oră jumătate.

- Publicitate -

„Am reglementat prima zi de școală prin excepție. În prima zi de școală ceremoniile de deschidere vor fi permise în exterior cu mască de protecție cu o durată de maxim o oră și jumătate”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, într-un interviu la Aleph Tv.

Acesta a mai spus că peste 60% din personalul din școli, didactic și nedidactic, este vaccinat, în schimb la categoria de vârstă 16-19 ani, ne situăm sub media națională.


„Cel mai important lucru, decizia esențială bazată pe existența vaccinului și a unui număr foarte mare de vaccinați în șoli, există peste 60% de persoane vaccinate în școli: cadru didactic și nedidactic, elevi 12-15 ani au 4% rată de vaccinare, adică  30.000, iar cu 20% rată vaccinare la categoria 16-19 ani, suntem sub media națională.

Școala trebuie să se deschida prima și să se închidă ultima. Școlile trebuie să rămână deschise până când se ajunge 6 la mie rata de infectare.

Avem 185 mii de persoane vaccinate în școli, cadru didactic și nedidactic și personal auxiliar din puțin de peste 300 de mii” a menționat ministrul Educației.


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri