Connect with us

EDUCAŢIE

Ce s-a decis în privinţa reîntoarcerii elevilor la şcoală după vacanţă

Octavia Hantea

Publicat

în

Elevii se vor întoarce la şcoală după vacanţa prelungită de Paşte în funcţie de cele trei scenarii cunoscute. Anunţul a fost făcut joi, după întâlnirea preşedintelui Iohannis cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, după discuţia lui Klaus Iohannis cu Sorin Cîmpeanu, că elevii se vor întoarce la cursuri în funcţie de cele trei scenarii existente.

„În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială.


Scenariul verde– incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari;

Scenariul galben – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal;

Scenariul roșu– incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.


Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

„Ziua încrederii”, eveniment marcat la Școala Mihai Viteazul din Craiova. Proiect în premieră națională

Octavia Hantea

Publicat

în

Școala Mihai Viteazul din Craiova a sărbătorit, joi, în premieră națională, „Ziua Încrederii”, în cadrul unui proces de transformare a experiențelor de învățare ale copiilor.

Proiectul „Școala Încrederii” vizează schimbarea relaţiilor dintre elevi, profesori şi părinţi din neîncredere în încredere, din critică în acceptare constructivă, din dependenţă în autonomie.

Acest concept are la bază rezultatele studiului „Cercetarea şi cultivarea încrederii în şcolile din România”, care au relevat că lipsa încrederii între directori, profesori, părinţi şi elevi este una dintre principalele probleme cu care se confruntă învățământul de stat și se regăseşte, în egală măsură, în școlile din mediul urban și rural.


„Sunt fericita coordonatoare a acestui proiect minunat și alături de colegii mei super entuziasmați ne-am propus să facem o schimbare radicală în felul în care gândim și în care relaționăm cu elevii si familiile lor. Ne-am implicat cu inima deschisă în acest proiect pe o durată de 5 ani fiindcă suntem convinși că lucrurile importante și de impact nu pot avea loc peste noapte, ci este nevoie de efort susținut, dăruire și încredere. Suntem în primul an din cei cinci ai certificării, dar schimbările în bine au început să se simtă și suntem foarte încrezători că vom fi și mai bine, și mai zâmbitori și bucuroși să venim la școală, în fiecare zi. Este un proiect despre emoții, relații, încredere, dragoste și empatie. Ne vom descoperi pe noi înșine și vom vedea actul de predare cu alți ochi, mai atenți la nevoile elevilor și la elementul de geniu din fiecare dintre ei”, a declarat Tatiana Băloi, profesor limba engleză și coordonatoarea proiectului la nivelul școlii.

Prin acest proiect se intenționează ca școala să devină o comunitate a încrederii, contribuției și vitalității.

„Ieri, 13 mai, am sărbătorit pentru prima data în școala noastră  <<Ziua Încrederii>>. Ne-am propus să fie un eveniment de informare și de consolidare a încrederii în colegi si profesori. Elevii au purtat discuții cu profesorii despre <<Școala Încrederii>> și așteptările pe care le avem de la acest proiect, au rezolvat un quiz distractiv cu diverse situații ipotetice menite să evidențieze nivelul de încredere actual al elevilor, au participat la jocuri terapeutice cu scopul de a consolida încrederea la nivelul colectivului și au încărcat cu mesaje pozitive „Copacul Încrederii” situat pe unul din holurile școlii. Copiii au participat la orele obișnuite, însă acestea s-au desfășurat în jurul ideii de încredere. Ei au avut  ocazia să-și descopere vocea, să împărtășească ceea ce simt și să se implice în diferite discuții. Doar împreună putem face o schimbare sustenabilă în viața întregii comunități (profesori, elevi, părinți, bunici, vecini, prieteni). Stați aproape de noi și urmăriți-ne activitățile, vă promitem că vom fi la  înălțime!” a precizat prof.  Alexandrina Maria Năstase, director al Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul”.


Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova se numără printre cele 54 din România care au devenit parte din procesul „Școala Încrederii”.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

EDUCAŢIE

Elevii de clasa a VI-a, la Evaluarea Naţională. 3.500 susţin testele, în Olt

Avatar

Publicat

în

Peste 3.500 de elevi din judeţul Olt susţin, începând de astăzi, Evaluările Naţionale de la sfârşitul clasei a VI-a. Acestea au rolul de a le da copiilor și părinților o primă idee asupra liceelor sau școlilor profesionale pentru care s-ar putea pregăti, dar care verifică și nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie.

Astăzi se desfăşoară proba scrisă la Limbă și comunicare, iar potrivit ISJ Olt, 3.509 elevi sunt aşteptaţi să vină la evaluare.

Rezultatele copiilor la evaluarea de la clasa a VI-a nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către profesorul diriginte. Evaluarea de anul acesta va servi un rol important pentru a înțelege care este nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie în care școala online a alternat cu cea în format fizic.


Calendar Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a 2021:

12 mai 2021: Limbă şi comunicare

13 mai 2021: Matematică şi Ştiinţe ale naturii


Toate probele se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influența pe elevi.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Un nou protocol între Inspectoratul Școlar Dolj și DSP Dolj pentru intensificarea campaniei de promovare privind vaccinarea

Octavia Hantea

Publicat

în

Inspectoratul Școlar Județean Dolj va iniția un protocol de colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Dolj privind intensificarea campaniilor de informare, educare și promovare în toate unitățile de învățământ, cu privire la vaccinarea anti-Covid. 

Activitățile vor fi susținute de personalul medical din școli care este angrenat în procesul de vaccinare, fiind abilitat să transmită toate informațiile corecte despre vaccin și vaccinare.


Inițiativa a fost generată din dorința de a asigura prezența fizică la școală, în condiții de siguranță, pentru toți și pentru cadrele didactice, personalul didactic-auxiliar și nedidactic.

”Ne dorim cu toții revenirea cât mai rapidă în clase, în amfiteatre, pe terenurile de sport. Scopul acestei campanii este de a-i sensibiliza, impulsiona și conștientiza pe colegii și partenerii noștri despre importanța vaccinării în protejarea tuturor participanților la actul educațional”, a declarat inspectorul școlar general, profesor Alexandru Gîdăr.

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.