Connect with us

EDUCAŢIE

Când se va face diferenţierea între elevii vaccinaţi şi cei nevaccinaţi în noul an şcolar. Explicațiile ministrului Cîmpeanu

Publicat

în

Ministrul Educaţiei a declarat joi că speră ca până pe 13 septembrie „să nu avem nicio școală în care să nu se poată începe cu prezență fizică din cauza depășirii pragului de 6 la mie”. De asemenea, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre singura situaţie în care se face o diferenţiere între elevii vaccinaţi şi cei nevaccinaţi.

Sorin Cîmpeanu a dat de înţeles că „sunt 3 sau 4 cazuri cu semne de întrebare privind începerea anului cu prezență fizică”, scrie România Tv.

„Peste 6 la mie, rămân deschise creșele și grădinițele. Singura diferențiere între elevii vaccinați și cei nevaccinați. Conform studiilor, suntem îndreptățiți să sperăm că, și în cazul în care se va atinge pragul de 6 la mie, în 10-12-14 zile s-ar putea să putem avea șansa să se revină”, a precizat ministrul.


Acesta a explicat ce se întâmplă în clasele unde sunt și elevi vaccinați și elevi nevaccinați, în cazul în care se semnalează o infectare cu noul coronavirus.

Potrivit ordinului de ministru, elevii care au vulnerabilități sau aparținători cu vulnerabilități pot solicita să rămână în online.

„Pe ideea de prezență fizică am insistat zi de zi, în fiecare zi a mandatului meu. Din păcate, deși mi-aș fi dorit să mă înșel, am anticipat destul de corect dimensiunea pierderilor generate de predarea online”, a ținut să sublinieze ministrul Educației.


„Pragul de 6 la mie a fost stabilit de către epidemiologi. Important este că se deschide școala cu prezență fizică pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferență, pentru preșcolari și antepreșcolari, și va funcționa cu prezență fizică până când în localitate se va atinge pragul de infectare de infectare de 6 la mia de locuitori”, a completat Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI: CRAIOVA: Măști și dezinfectant pentru școli, cu fonduri europene. Despre teste nu se știe nimic

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Alexandru Rafila: „Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani ar trebui să fie scutiți de lucrurile legate de testare”

Publicat

în

Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentantul României la OMS, a declarat că testarea copiilor cu vârste sub 12 ani nu ar trebui să existe, pentru că nu este posibilă și pentru că nu există nicio recomandare în acest sens din partea Comisiei Europene.

Rafila consideră că nici din punct de vedere pratic nu este posibilă testarea a milioane de copii, potrivit Antena 3.

„Sunt câteva lucruri care nu sunt în regulă, apropo de modul în care va fi utilizat acest certificat verde și vă spun acest lucru, pentru că recomandări ale Comisiei Europene sau practica din țările Uniunii Europene nu este respectată, în sensul că nu există nicio precizare referitoare la copiii cu vârsta mai mică de 12 ani. Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani ar trebui să fie scutiți de prezentarea acestor certificate sau lucrurile legate de testare, pentru că nici din punct de vedere practic nu este posibilă testarea a milioane de copii.


(…) Gândiți-vă că sunt aproape două milioane de copii în această situație. Ar însemna să putem să îi testăm de trei ori pe săptămână, deci cam 5-6 milioane de teste săptămânal, în condițiile în care, în momentul de față, numărul de teste care se face săptămânal, la nivel național, pentru toate categoriile, este de vreo 350.000”, a spus Alexandru Rafila într-o conferință de presă.

Începând de astăzi, copii cu vârste de peste 6 ani vor fi testați la intrarea în restaurante și cinematografe, în localitățile în care rata de infectare este de peste 3 la mia de locuitori.

CITEȘTE ȘI: Peste 50 de noi cazuri de coronavirus în școlile și grădinițele din Dolj


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Peste 50 de noi cazuri de coronavirus în școlile și grădinițele din Dolj

Publicat

în

Alte 54 de cazuri de coronavirus au fost depistate în școlile și grădinițele din județ, 37 fiind în rândul elevilor și 17 în cel al cadrelor didactice. 

Potrivit reprezentanților DSP Dolj, aceste cazuri au fost înregistrate în data de 17-19 septembrie.

În data de 19 septembrie, în județul Dolj au fost înregistrate 183 de cazuri noi de coronavirus.


Rata incidenței cumulative COVID-19 la 1.000 locuitori în municipiul Craiova este 2.62.

Noua situație din școli este următoarea:

CITEȘTE ȘI: Localitățile din județul Dolj cu cele mai multe cazuri Covid. La cât a ajuns incidența în Craiova


 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

EDUCAŢIE

Cursuri suspendate la mai multe clase de la un liceu din Slatina din cauza cazurilor de COVID. Ore mutate în online

Publicat

în

Patru clase de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, județul Olt, nu mai desfăşoară cursurile față în față după ce câte un elev  a fost confirmat cu COVID-19. Timp de 14 zile elevii vor face orele online.

Elevii din cadrul a patru clase de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” desfăşoară cursurile online, după apariţia a  unui caz pozitiv la infecţia Covid-19 în rândul elevilor. Este vorba despre două clase de-a XII-a, una de la X-a şi alta de a VI-a.

Una dintre clase este suspendată încă de vineri, iar celelalte trei începând de astăzi, 20 septembrie.


Elevii vor învăţa astfel on-line, timp de 14 zile. De asemenea, au fost dispuse măsurile prevăzute în ordinul comun al Minsiterului Educaţiei şi Sănătăţii.

CITEȘTE ȘI: Sindicatele anunță că vor da în judecată statul dacă profesorii vor trebui să se testeze din bani proprii

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.