Connect with us

EDUCAŢIE

Alte şcoli şi grădiniţe din Olt trec în scenariul ROŞU. Care este motivul

Publicat

în

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, ca unităţile de învăţămând din oraşul Piatra-Olt şi comuna Vişina să treacă în scenariul roşu, după ce rata de infectare de la nivelul acestor localităţi a depăşit trei cazuri la 1.000 de locuitori.

Măsura intră în vigoare de marţi, 23 februarie. Scenariul roşu presupune că toţi elevii fac cursuri online, în afară de preşcolari şi de cei din clasele I-IV.

„În funcţie de evoluţia epidemiologică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt va analiza și va aproba, săptămânal (ziua de vineri) sau ori de câte ori este nevoie, scenariul de funcţionare al unităților de învățământ din judeţ, pe baza propunerilor consiliilor de administrație, avizate în prealabil de Inspectoratul Școlar Județean Olt și Direcția de Sănătate Publică Olt”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Localitățile din judeţul Olt unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de trei la 1.000 de locuitori sunt Vădastra (rata de incidenţă –  6,04/1.000 de loc.), Vişina Nouă (rata de incidenţă –  4,14/1.000 de loc.) şi Piatra-Olt (rata de incidenţă –  3,23/1.000 de loc.).

Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în judeţul Olt, la data de 22.02.2021, este de 0,79 la 1.000 locuitori, iar în 42 de localităţi nu a fost înregistrat, în ultimele 14 zile, nici un caz pozitiv COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email

EDUCAŢIE

A fost lansată platforma de educație financiară www.edu-fin.ro

Publicat

în

A fost lansată platforma de educație financiară www.edu-fin.ro, potrivit unui anunţ comun al Ministerului Educației, Băncii Naționale a României, Ministerului Finanțelor, Autorităţii de Supraveghere Financiară și Asociației Române a Băncilor.

Cele cinci instituții partenere invită entitățile angrenate în proiecte din domeniul educației financiare să își înscrie, până la finele lunii aprilie 2021, programele proprii de educație financiară, dezvoltate începând cu anul 2018, pe platforma www.edu-fin.ro, la secțiunea Cartea Albă.

Prin intermediul platformei www.edu-fin.ro se creează o bază de date, care cuprinde toate entitățile care doresc să-și promoveze proiectele de educație financiară, derulate în nume propriu la nivel național. Înscrierea în această bază de date este facilă, permițând o mai bună interconectare a actorilor implicați în activități de educație financiară, oferind și o imagine de ansamblu a educației în acest domeniu din România.

Pentru publicul larg, site-ul reprezintă o platformă interactivă, ce pune la dispoziție sfaturi practice pentru toți cei care doresc să-și dezvolte cunoștințele, atitudinea și comportamentul financiar.

Cele cinci instituții partenere au încheiat, în anul 2018, un Acord de colaborare pentru realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și pentru elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară. Acordul reprezintă expresia concretă a recunoașterii importanței educației financiare de către părți şi creează cadrul interinstituțional pentru coordonarea eforturilor în domeniul educației financiare.

Unul dintre obiectivele Acordului de colaborare vizează elaborarea ”Cărții albe”, care va conține și lista tuturor actorilor angrenați în activități/proiecte din domeniul educației financiare.

Lansarea platformei de educație financiară www.edu-fin.ro reprezintă o etapă a procesului de elaborare a Strategiei Naționale de Educație Financiară, a cărei primă formă va fi lansată spre consultare publică în cursul anului. Toate părțile interesate vor avea posibilitatea să avanseze propuneri pe marginea strategiei pe platforma www.edu-fin.ro și să se implice în implementarea acesteia.

Realizarea unei Strategii Naționale de Educație Financiară reprezintă o soluție validată de practica europeană și internațională pentru impulsionarea creșterii gradului de educație financiară. De asemenea, urmărește creșterea nivelului de cunoștințe și abilități financiare ale cetățenilor, ajutându-i să gestioneze riscurile asociate accesării, cu mai mare ușurință, a unor servicii financiare tot mai complexe și să beneficieze, într-o măsură cât mai mare de avantajele oferite de acestea, inclusiv prin consolidarea situației și perspectivelor lor financiare.

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Campionii europeni şi balcanici din Olt, premiaţi de CJ (FOTO)

Publicat

în

Sportivii și antrenorii, care au obținut rezultate deosebite la Campionatele Europene și Balcanice, Sporturi Olimpice, au fost premiaţi, luni de preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

Cel mai bun premiu, în valoare de 4000 lei, l-a obținut Adina Diaconu, alături de antrenorul Petre Arnăutu, pentru performanța locului I la campionatul European U21, Dublu Mix, Tenis.

De asemenea, performanțe extraordinare au obținut și sportivii de la Atletism, Simona Floricel și Andrei Neagoe, alături de antrenorul Bărbuți Daniel: locurile I și III la Campionatul Balcanic, fiind premiați cu 3000 de lei, respectiv 2000 lei, fiecare.

Cel mai mic premiu, 1500 lei, a fost acordat Ramonei Drăgan și antrenorilor Constantin Gălbenușe și Luminița Turcin, locul V la Campionatele Europene.

„Mă bucur că ne vedem, chiar și în acest context dificil, în care ne plasează pandemia.

Cu toate acestea, dvs. n-ați renunțat și v-ați pregătit la fel de intens și, iată, rezultatele se văd. Pentru sacrificiile pe care le presupune viața de sportiv, pentru performanțele extraordinare pe care le înregistrați de fiecare dată, astăzi, vă  transmitem prețuirea noastră. Vă felicităm și ne mândrim cu rezultatele dumneavoastră, care pun, an de an, Oltul pe harta premiilor internaționale la competițiile sportive. Și pentru că astăzi este 1 martie, vă transmit: O primăvară frumoasă, plină de  succes în competițiile viitoare!”, a transmis Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

La rândul său, antrenorul Petre Arnăutu şi-a exprimat speranţa că lucrurile vor reveni la normal, în cât mai scurt timp.

„A devenit o tradiție acest eveniment. Mulțumesc Consiliului Județean Olt și domnului președinte, Marius Oprescu, pentru implicarea de care dau dovadă în fiecare an. Ne bucurăm foarte mult pentru că instituția dvs., alături de Primăria Slatina, alege să premieze eforturile pe care sportivii noștri le fac zi de zi. Este foarte important pentru noi să vedem că CJ Olt este alături de noi și ne premiază. Îmi doresc să ne întâlnim, în fiecare an,  poate și în număr mai mare. Sper că totul va fi bine în viitor și vom scăpa de această pandemie! Vă mulțumim pentru sprijinul acordat!”, a declarat Petre Arnăutu.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

INSP: Nu se recomandă utilizarea lămpilor UV pentru dezinfecţia suprafeţelor în şcoli

Publicat

în

Institutul Naţional de Sănătate Publică nu recomandă utilizarea lămpilor UV pentru dezinfecţia suprafeţelor în unităţile de învăţământ cu scopul limitării transmiterii COVID-19.

“Întrucât accidentele survenite în urma utilizării lămpilor UV în unităţile de învăţământ sunt tot mai dese, precizăm că specialiştii INSP nu susţin această metodă de dezinfecţie, opinie transmisă de altfel tuturor instituţiilor ce au solicitat un punct de vedere în această direcţie”, precizează Institutul Naţional de Sănătate Publică, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Conform sursei citate, utilizarea dezinfecţiei cu UV este specifică unităţilor sanitare, fiind o metodă fizică de dezinfecţie a aerului şi suprafeţelor din încăperi.

“Punerea în funcţiune a acestor lămpi trebuie executată numai de persoane calificate şi instruite în acest sens. În timpul funcţionării, persoanele nu trebuie să fie în încăpere, în caz contrar persoanele expuse dezvoltă reacţii nedorite la nivel ocular (conjunctivită, foto-oftalmie, cataractă) sau la nivel cutanat (arsură până la transformare malign)”, subliniază INSP.

Totodată, INSP atrage atenţia că măsurile de curăţenie şi cele de aplicare a produselor de curăţenie şi a dezinfectanţilor prevăzute atât în recomandările naţionale, cât şi în cele ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, asociate cu o aerisire fără abatere de la frecvenţa şi perioada corectă de timp, asigură un mediu propice desfăşurării activităţilor educative.

“Igiena mâinilor, igiena respiraţiei, evitarea aglomeraţiei, aerisirea frecventă a spaţiilor sunt metodele dovedite ca fiind eficiente în prevenirea transmiterii COVID-19. În concluzie metoda dezinfecţiei cu UV nu reprezintă o opţiune pentru dezinfectarea sălilor de curs în şcoli”, se mai arată în comunicatul citat.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.