AcasăACTUALEdil condamnat pentru nerespectarea Codului Rutier

Edil condamnat pentru nerespectarea Codului Rutier

spot_img

Primarul comunei Concești, Costel Nazare, a fost condamnat în primă instanță de Judecătoria Darabani la plata unei amenzi penale de 9.450 lei, după o ispravă rutieră.

Acuzat de conducerea unei vehicul pe drumurile publice cu permis necorespunzător, el a fost găsit vinovat și condamnat la plata amenzi penale, care reprezintă în fapt 135 de zile amendă, la un cuantum de 70 lei al unei zile amendă. Totodată, el a fost obligat la plata cheltuielilor judiciare care totalizează 1.130 lei.

Hotărârea a fost pronunțată joi, pe 9 martie a.c., dar nu este definitivă. Judecătorii i-au atras însă atenția că, în cazul neexecutării, în tot sau în parte, cu rea-credinţă, a pedepsei amenzii, condamnarea se poate transforma în zile de detenție.

Camion condus fără drept

Totul i s-a tras de la o întâmplare petrecută pe 13 decembrie 2019, când lucrătorii Postului de Poliţie Mileanca s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, Costel Nazare ar fi condus un camion pe DJ 293, fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul. Dosarul a fost preluat ulterior de Serviciul Rutier și Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, iar în martie anul trecut Costel Nazare a fost trimis în judecată.
Procesul a avut doar patru termene de judecată și asta pentru că primarul comunei Concești a recunoscut fapta, nu a contestat probele şi nici nu a solicitat readministrarea acestora, ci a cerut doar probe în circumstanțiere. Doar că, pe parcursul procesului, Costel Nazare a tras puțin de timp pentru a scăpa de o altă condamnare care îi stătea deasupra capului ca sabia lui Damocles.

Condamnat pentru conflict de interese

În februarie 2020, el a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava pentru niște afaceri făcute în familie, în perioada septembrie 2012 – iunie 2013, pe banii primăriei. Acuzat de conflict de interese, al a fost găsit vinovat și condamnat definitiv, în septembrie 2021, la șase luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei.
Anul trecut, însă, imediat ce Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că prescripția specială nu a funcționat în perioada 2018 – 2022, ca urmare a unor prevederi neconstituționale din Codul penal, Costel Nazare a deschis o contestație în anulare la Curtea de Apel Suceava prin care a cerut desființarea hotărârii de condamnare.

Motivul invocat – prin prisma deciziei CCR, la data pronunțării sentinței de condamnare faptele pentru care a fost judecat erau prescrise. Acest proces a durat până pe 11 ianuarie a.c., când magistrații suceveni i-au dat âștig de cauză. Astfel, ei au anulat condamnarea veche, au dispus desființarea tuturor formelor de executare și au dispus încetarea procesului penal. Prin urmare, Costel Nazare nu mai avea niciun fel de antecedente penale când Judecătoria Darabani a pronunțat sentința la întâmplarea cu camionul.

Costel Nazare este unul dintre cei mai vechi primari din județ

Dincolo de toate, Costel Nazare rămâne unul dintre cei mai vechi primari din județ și unul dintre cei mai înstăriți edili, familia sa fiind implicată în diverse afaceri. De altfel, el a fost suspectat și în trecut de tot felul de afaceri cu iz penal, dar a scăpat de fiecare dată, investigațiile fiind sistate pe motiv că faptele nu îmbrăcau forma penală. Au existat însă și voci care au pus aceste lucruri și pe seama faptului că fratele său a lucrat mulți ani în Inspectoratul de Poliție Județean, deținând la un moment dat inclusiv funcția de șef al Serviciului Cabinet, structură care îl adusese până în preajma conducerii IPJ Botoșani, potrivit PRESShub 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Mihaela Yahya Nakhla
Mihaela Yahya Nakhla
Și-a făcut debutul în 2004 la Ziarul de Vrancea, după care a evoluat în presă locală ca reporter pentru Șansa Vrânceană, Jurnalul de Gherilă, Realitatea TV. În 2007, pasiunea pentru scris a adus-o în sfera autorilor, Editura Eminescu publicându-i prima lucrare de proză scurtă. Ca blogger s-a implicat vreme de 12 ani în proiecte culturale vizând Orientul Mijlociu, dar presa scrisă nu a fost niciodată uitată și rămâne prima sa iubire.
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri