AcasăECONOMIEVIDEO. Sute de angajaţi ai Alro Slatina, pichet la Guvern. Patru zile...

VIDEO. Sute de angajaţi ai Alro Slatina, pichet la Guvern. Patru zile de protest, în Piaţa Victoriei

spot_img

Sute de angajaţi ai Alro Slatina protestează, la această oră, în faţa sediului Guvernului, cerând demisia ministrului Energiei Virgil Popescu.

- Publicitate -

Aceasta este prima din cele patru zile în care sindicaliştii din metalurgie pichetează sediul Guvernului. Pe lângă sindicatele din cadrul Alro, protestează şi reprezentanţi de la Alum Tulcea şi ArcelorMittal Galaţi.

Sindicaliştii vor fi prezenţi în Piaţa Victoriei în zilele de 14, 15, 16 şi 17 februarie.


Principala revendicare a protestatarilor este demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu. Oamenii îl consideră pe acesta responsabil de criza facturilor din această iarnă.

„Vă solicităm public demisia principalului vinovat, dar şi celor care se află în spatele lui. Vă solicităm astăzi, demisia lui Virgil Popescu, acel hoţ care ne-a furat, care ne-a lăsat fără locuri de muncă, iar astăzi ne-a scos în stradă. Ne-am săturat de un ministru mincinos, care ne spune astăzi să nu plătim facturile, iar mâine să le plătim. Ne spune azi că sunt mici, iar mâine că sunt mari, nu mai ştie ce să mintă”, transmite preşedintele Sindicatului Aluministul, Constantin Popescu.

Încă din luna decembrie, angajaţii Alro au organizat proteste împotriva scumpirilor din energie care au determinat conducerea companiei să pună în aplicare un plan de reducere a producţiei.


A treia hală de electroliză a Alro Slatina a fost închisă, săptămâna trecută, în contextul creşterii necontrolate a preţurilor la energia electrică.

Este vorba despre Hala nr. 7, care se închide începând de astăzi, după ce acelaşi lucru s-a întâmplat cu halele nr. 8 şi nr. 9.

VEZI GALERIA FOTO:

CITEŞTE ŞI: GORJ: Mai multi mineri au intrat în greva foamei în fața sediului CEO din Târgu Jiu

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri