AcasăECONOMIEUn nou mod de calculare a pensiilor. ,,Trebuie să țină cont de...

Un nou mod de calculare a pensiilor. ,,Trebuie să țină cont de evoluția economică”

spot_img

Modul de calculare a pensiilor se va schimba, a anunțat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii.

- Publicitate -

Noua formulă de calculare a pensiilor va fi acel număr total de puncte care se înmulțește cu un indicator, care va fi stabilit prin noua lege care va intra în vigoare, potrivit Antena3.

”Încercăm să legăm noua formulă de calcul de niște indicatori macroeconomici care sunt predictibili, care sunt comunicați de către Institutul Național de Statistică, mă refer la salariul minim, salariul mediu pe economie, astfel încât lucrurile să fie foarte transparente, fiecare beneficiar să știe care sunt acești indicatori.


Odată ce avem acest număr total de puncte pe care îl înmulțim cu acel indicator sau coeficient, după aceea pensiile vrem să le reactualizăm anual cu inflația și cu creșterea reală a câștigului salarial mediu brut pe economie. Pensiile trebuie să țină cont de evoluția economică. Numărul beneficiarilor este în continuă creștere. De la an la an, sunt tot mai mulți, dovadă că acesta este trendul, tot mai mulți pensionari optează ca plata pensiei să fie pe card”, a menționat Daniel Baciu

Fiecare beneficiar, fără să se mai cont în ce moment a ieșit la pensie, pe ce legislație, la același număr de puncte va avea același cuantum în plată.

CITEȘTE ȘI: Primăria Râmnicu Vâlcea ia un împrumut de 30 milioane lei. Pe ce ar trebui cheltuiţi banii


- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri