AcasăECONOMIETMK a contestat în instanţă îngheţarea conturilor, în contextul sancţiunilor impuse Rusiei...

TMK a contestat în instanţă îngheţarea conturilor, în contextul sancţiunilor impuse Rusiei şi apropiaţilor Kremlinului

spot_img

TMK Artrom a contestat în instanță ordinul Agenției Naționale de Administrare Fiscală prin care fondurile societății au fost înghețate. Decizia a dus la paralizarea activității firmei și la mișcări sindicale de amploare.

- Publicitate -

Procesul a fost înaintat de compania din Slatina pe 31 martie 2022, la o săptămână după ce ANAF a anunțat măsurile împotriva societății, notează jurnaliştii de la caon.ro.

Acțiunea a ajuns pe rolul Curții de Apel București, la secția IX contencios administrativ și fiscal, iar primul termen a fost fixat pentru data de 12 aprilie 2022.


Până acum, au tot fost făcute demersuri legale pentru deblocarea situaţiei, au fost proteste paşnice, însă singura problemă rezolvată de ANAF a fost aceea a deblocării conturilor de salarii, salarii care dacă nu există activitate nu au din ce să fie plătite.

„Se împlineşte o lună de când Guvernul a hotărât că nepăsarea este singura metodă de a fi european. Blocarea conturilor şi a activităţii este metoda simplă şi eficientă prin care este pus pe butuci unul dintre puţinele complexe metalurgice din România (Reșița-Slatina) care are comenzi, a făcut faţă valului de Covid, nu are datorii, plăteşte salariile, plăteşte impozite/taxe și mai asigură, pe lângă cei 2.500 angajaţi, circa 1000 locuri de muncă pe orizontală. Chestia cu șomajul tehnic e o treabă politică şi atât”, susţine directorul uzinei reşiţene a TMK, Romulus Ioan.

TMK Artrom are conturile blocate ca urmare a sancţiunilor impuse Rusiei şi oamenilor de afaceri apropiaţi Kremlinului. Printre aceştia se numără patronul TMK, Dimitri Aleksandrovici Pumpianski, care între timp ar fi cedat acţiunile. Singurele plăţi deblocate au fost salariile către angajaţi.


CITEŞTE ŞI: TMK riscă blocarea activităţii. Protest anunţat în Capitală

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri