Connect with us

ECONOMIE

Pneurile Pirelli, pe noul Mecedes-Benz C-Class

Publicat

în

Pirelli a dezvoltat două tipuri diferite de anvelope ce au ca numitor comun siguranța. Noul Mercedes-Benz C-Class beneficiază de confortul oferit de Cinturato P7, iar modelele mai sport se bucură de performanța lui P Zero.

Atunci când au proiectat anvelopa Cinturato P7, inginerii Pirelli s-au concentrat pe siguranța pe carosabil umed, distanța de frânare redusă, o durată de viață mai lungă și zgomot redus. P Zero a fost dezvoltat pentru modelele mai performante, cu roți mai mari: anvelope care folosesc experiența vastă a Pirelli din motorsport și oferă un grad ridicat de control, atât în ​​condiții umede, cât și uscate.

CITEŞTE ŞI: Incendiu cu mari degajări de fum, la un service auto din Curtea de Argeş


CINTURATO P7: SIGURANȚĂ, CONFORT ȘI RESPECT PENTRU MEDIU

Cea mai recentă anvelopă Pirelli Cinturato P7 oferă performanțe excelente pe uscat și îl depășeste pe precedentul Cinturato P7  pe umed în ceea ce privește acvaplanarea și mai ales la rezistența la frânare, unde are nevoie de până la patru metri mai puțin pentru a opri, de la o viteză de 100 km/h. Inovațiile introduse de inginerii Pirelli îmbunătățesc, de asemenea, confortul acustic, datorită percepției mai mici a zgomotului în cabină, precum și confortul de rulare – anvelopa fiind capabilă să absoarbă denivelările de pe drum. Durata totală de viață a anvelopelor crește cu șase procente, ceea ce înseamnă că anvelopele nu vor trebui schimbate la fel de des. Subliniind eficiența noii anvelope, rezistența la rulare scade în medie la o clasă (-12%), reducând consumul de combustibil al mașinii cu patru procente (măsurat de ciclul WLTP), precum și emisiile de carbon. Inovațiile de pe noua generație P7 încep cu modelul benzii de rulare, beneficiind de „inteligența mecanică”, ce prezintă siliciu și rășini specifice care măresc aderența, precum și polimeri speciali: materiale elastice sintetice care sunt modificate chimic pentru a îmbunătăți interacțiunea cu siliciul. Acest nou compus, datorită unei distribuții îmbunătățite a particulelor de siliciu și a unei mai bune interacțiuni între ele, ajută anvelopa să își modifice comportamentul în funcție de condițiile de condus și de temperatură, oferind șoferului mai multă performanță.

P ZERO: PERFORMANȚĂ, SIGURANȚĂ ȘI UN SPIRIT SPORTIV


P Zero conceput pentru noul Mercedes-Benz C-Class  oferă o manevrabilitate excelentă atât pe uscat, cât și pe umed, echilibru perfect, răspuns precis la acțiunile de direcție, distanțe de frânare reduse pe teren umed și uscat și protecție împotriva acvaplanării. P Zero este sinonim cu performanța sportivă, caracterizată de tehnologia avansată, derivată din experiența îndelungată a Pirelli în motorsport. Anvelopele P Zero sunt selectate de peste 50% din piața globală de prestigiu, ceea ce înseamnă că mai mult de jumătate dintre cele mai dorite mașini din lume ies din fabrică echipate cu anvelope Pirelli.

O GAMĂ LARGĂ DE ANVELOPE

Există peste 770 de modele de anvelope Pirelli, ce subliniază colaborarea tehnică strânsă dintre cele două companii, Pirelli și Mercedes, ultimul capitol fiind noul Mercedes-Benz C-Class. Mașina – disponibilă atât cu tracțiune spate, cât și cu tracțiune integrală – beneficiază de o versiune personalizată a lui Cinturato P7, lansat anul trecut, și de P Zero: fidel filozofiei „Perfect Fit” a companiei Pirelli. Aceste anvelope sunt concepute pentru a se integra perfect cu sistemele mașinii datorită unui echilibru perfect între rigiditatea structurii și modelul benzii de rulare sub diferite sarcini, asigurând atât siguranță, cât și performanță. Pentru condiții de iarnă, este disponibil Pirelli Winter Sottozero 3: o anvelopă de top care oferă niveluri ridicate de performanță de condus. Pe anumite dimensiuni, P Zero este disponibil cu tehnologia PNCS, care reduce zgomotul perceput în interiorul mașinii la interacțiunea dintre suprafața drumului și anvelopă. Anvelopele Cinturato P7 pentru noul Mercedes-Benz C-Class vor fi disponibile, în schimb, și cu opțiunea Run Flat cu auto-susținere pentru a atenua perforațiile. Acest sistem garantează siguranța fără a compromite plăcerea condusului, prin menținerea stabilă a mașinii chiar și în cazul unei perforații. Acest system permite șoferilor să conducă, în siguranță, încă 80 de kilometri, cu o viteză maximă de 80 km/h.

CITEŞTE ŞI: Despre anvelope: Cum să călătoreşti în siguranţă şi legal, pe timpul iernii

Print Friendly, PDF & Email

ECONOMIE

Întâlnire la Craiova între reprezentanții HoReCa și mai mulți miniștri. „Este prioritară relansarea mediului de afaceri autohton”

Publicat

în

Reprezentanții Federației Patronale a Industriei Ospitalității (FIO) anunță că în data de 7 decembrie va avea loc, la Craiova, o întâlnire între cei din HoReCa și mai mulți miniștri.

Potrivit unui comunicat de presă remis miercuri, la Craiova vor ajunge, Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Florin Spătaru, ministrul Economiei, Daniel Cadariu, ministrul IMM-urilor și Turismului, iar Ministerul Sănătății vafi reprezentat de către Levente Vass, secretar de stat.

„Federația a invitat la  întâlnire și reprezentanții noului Guvern al României pentru a discuta viitoarele măsuri de sprijin pentru acest sector puternic afectat de pandemia de coronavirus și de deciziile uneori haotice ale autorităților în acest context”, se arată în comunicatul de presă.


Reprezentanții FIO spun că este important ca printr-o colaborare cu autoritățile să fie găsită o soluție în vederea relansării mediului de afaceri.

„Avem încredere în găsirea unui dialog real între antreprenori și noul cabinet, în prioritizarea relansării mediului de afaceri autohton, în găsirea de soluții pentru a trece peste această pandemie care a afectat în mod excepțional industria ospitalității și turismul românesc. Aș vrea în acest sens să le mulțumesc Doamnei Primar Lia Olguța Vasilescu și Primăriei Craiova, pentru sprijinul acordat organizării acestui eveniment, dar și miniștrilor care au răspuns pozitiv invitației noastre” amenționat Corina Macri, președintele Federației.

CITEȘTE ȘI: A crescut numărul firmelor radiate, în primele 10 luni ale acestui an


 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

A crescut numărul firmelor radiate, în primele 10 luni ale acestui an

Publicat

în

Numărul firmelor radiate la nivel naţional a crescut cu peste 28% în primele zece luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 52.767 radieri, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

În perioada ianuarie – octombrie 2020 au fost consemnate 41.119 radieri, scrie Agerpres.


Cele mai multe radieri în primele zece luni ale acestui an au fost înregistrate în municipiul Bucureşti – 8.608 (plus 29,4% faţă de ianuarie-octombrie 2020) şi în judeţele Timiş – 2.396 (plus 33,71%), Constanţa – 2.330 (plus 28,16%) şi Cluj – 2.250 (plus 17,99%).

La polul opus, cele mai puţine radieri au fost consemnate în judeţele Ialomiţa – 413 (în creştere cu 46,45% faţă de primele zece luni ale anului trecut), Covasna – 441 (plus 52,60%) şi Călăraşi – 457 (plus 36,01%).

Creşterile cele mai semnificative ale numărului de radieri s-au înregistrat în judeţele Alba (plus 68,71%), Vrancea (plus 57,56%), Covasna (plus 52,6%), Ialomiţa (plus 46,45%) şi Dâmboviţa (plus 45,54%). În perioada analizată nu au fost consemnate scăderi în ceea ce priveşte numărul firmelor radiate.


Pe domenii de activitate, numărul cel mai mare de radieri a fost înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 14.611 (plus 31,15% raportat la ianuarie-octombrie 2020), construcţii – 4.888 (plus 27,42%), activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 4.427 (plus 26,27%) şi industria prelucrătoare – 4.253 (plus 26,84%).

În octombrie 2021, au fost consemnate 5.676 radieri de firme, cele mai multe în Bucureşti (998) şi în judeţele Constanţa (275), Cluj (232) şi Timiş (212) şi Ilfov (211).

CITEȘTE ȘI: Programele Rabla se suspendă. Ministrul Mediului anunță că vor avea loc câteva modificări

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Mai puţină birocraţie pentru atragerea de fonduri europene. Lege care vizează organizarea Agenţiilor de Dezvoltare Regională

Publicat

în

Agenția pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, a devenit Autoritate de Management pentru POR 𝐒𝐮𝐝-𝐕𝐞𝐬𝐭 𝐎𝐥𝐭𝐞𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟏-𝟐𝟎𝟐𝟕.

Potrivit unui comunicat remis de ADR, vineri, 26 noiembrie 2021, președintele României a emis Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 122/2020 privind unele măsuri pentru asigurarea eficientizării procesului decizional al fondurilor externe nerambursabile destinate dezvoltării regionale în România

Pentru beneficiarii din regiunea de dezvoltare Sud – Vest Oltenia efectul va fi reducerea birocrației în ceea ce privește elaborarea ghidurilor de finanțare și ajustarea acestora la situația concretă a regiunii, precum și simplificarea proceselor de evaluare, selecție și contractare a viitoarelor proiecte ce vor solicita fonduri europene.


Alături de ADR Sud – Vest Oltenia și celelalte șapte Agenții pentru Dezvoltare Regională din țară au deveni autorități de management.

CITEŞTE ŞI: Câți bani va primi România din PNRR până la sfârșitul acestui an

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.