Connect with us

ECONOMIE

Platformă pentru promovarea fermierilor români. Ce beneficii vor avea persoanele care o utilizează

Publicat

în

Fermierii români în căutarea unor oportunităţi de colaborare cu diferite companii din segmentul HoReCa, precum şi de acces mai bun la clienţi persoane juridice şi persoane fizice, au acum la dispoziţie platforma de e-commerce Farmvio, ce a presupus o investiţie iniţială de 50.000 euro.

Conform estimărilor, în 2022, Farmvio, lansată de antreprenorii Andrei Mihăiţă şi Dragoş Popescu, va face primii paşi spre extinderea regională, urmând să intre pe pieţele din Polonia, Cehia şi Ungaria, se menţionează într-un comunicat remis, miercuri, potrivit Agerpres.

Potrivit prognozelor, cifra de afaceri a companiei va atinge aproximativ 500.000 euro, la finalul lui 2022. Fondatorii Farmvio au în plan ca, până la sfârşitul lui 2021, să ajungă la un număr de 2.000 de fermieri activi pe site, iar în primul an de la lansare platforma să înglobeze 10.000 de fermieri şi 50.000 de clienţi, atât persoane fizice, cât şi companii din domenii ca HoReCa sau procesare.


,,Farmvio este, din toate observaţiile noastre, cea mai complexă platformă de acest tip, ca mecanism de funcţionare. Practic, site-ul integrează un algoritm bazat pe Inteligenţa Artificială, care ne permite să preluăm diferite date de la fermieri, cum ar fi recolta disponibilă sau preţul, şi să generăm oferte foarte specializate pentru segmentul HoReCa. Creăm un ecosistem în care încorporăm tehnologia, cu ofertele furnizorilor şi instrumentele logistice şi de marketing, scopul fiind acela de a-i ajuta pe fermieri să vină cu oferte competitive, în raport cu marii retaileri”, a explicat Dragoş Popescu, fondator Farmvio.

Fermierii vor fi acceptaţi pe baza actelor doveditoare că sunt producători, Farmvio fiind gândit ca un magazin virtual de unde vor putea fi cumpărate toate categoriile de alimente care pot fi produse într-o fermă: legume, fructe, carne şi specialităţi din carne, lactate şi ouă, produse de panificaţie, conserve şi dulceţuri, băuturi naturale non-alcoolice şi alcoolice etc. Fondatorii platformei au gândit un sistem care foloseşte, pe lângă sisteme pe bază de AI, şi IoT, pentru a potrivi perfect clienţii cu furnizorii, în funcţie de nevoile exacte, stocurile disponibile şi proximitate.

Potrivit fondatorilor, un alt atu este reprezentat de trasabilitatea produselor, proces prin intermediul căruia clienţii pot şti întotdeauna din ce fermă şi lot provin produsele, în ce sezoane sunt disponibile sau când se pot face precomenzile. De asemenea, Farmvio a creat un ecosistem prin care fermierii activi pe platformă se vor putea ajuta între ei, pe sistem de cerere şi ofertă.


Potrivit fondatorilor, cifra de afaceri a companiei va ajunge la circa 500.000 euro, la finele lui 2022.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Energiei: „Nu vor fi facturi mai mari la energie, comparativ cu decembrie 2020”

Print Friendly, PDF & Email

ECONOMIE

Întâlnire la Craiova între reprezentanții HoReCa și mai mulți miniștri. „Este prioritară relansarea mediului de afaceri autohton”

Publicat

în

Reprezentanții Federației Patronale a Industriei Ospitalității (FIO) anunță că în data de 7 decembrie va avea loc, la Craiova, o întâlnire între cei din HoReCa și mai mulți miniștri.

Potrivit unui comunicat de presă remis miercuri, la Craiova vor ajunge, Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Florin Spătaru, ministrul Economiei, Daniel Cadariu, ministrul IMM-urilor și Turismului, iar Ministerul Sănătății vafi reprezentat de către Levente Vass, secretar de stat.

„Federația a invitat la  întâlnire și reprezentanții noului Guvern al României pentru a discuta viitoarele măsuri de sprijin pentru acest sector puternic afectat de pandemia de coronavirus și de deciziile uneori haotice ale autorităților în acest context”, se arată în comunicatul de presă.


Reprezentanții FIO spun că este important ca printr-o colaborare cu autoritățile să fie găsită o soluție în vederea relansării mediului de afaceri.

„Avem încredere în găsirea unui dialog real între antreprenori și noul cabinet, în prioritizarea relansării mediului de afaceri autohton, în găsirea de soluții pentru a trece peste această pandemie care a afectat în mod excepțional industria ospitalității și turismul românesc. Aș vrea în acest sens să le mulțumesc Doamnei Primar Lia Olguța Vasilescu și Primăriei Craiova, pentru sprijinul acordat organizării acestui eveniment, dar și miniștrilor care au răspuns pozitiv invitației noastre” amenționat Corina Macri, președintele Federației.

CITEȘTE ȘI: A crescut numărul firmelor radiate, în primele 10 luni ale acestui an


 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

A crescut numărul firmelor radiate, în primele 10 luni ale acestui an

Publicat

în

Numărul firmelor radiate la nivel naţional a crescut cu peste 28% în primele zece luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 52.767 radieri, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

În perioada ianuarie – octombrie 2020 au fost consemnate 41.119 radieri, scrie Agerpres.


Cele mai multe radieri în primele zece luni ale acestui an au fost înregistrate în municipiul Bucureşti – 8.608 (plus 29,4% faţă de ianuarie-octombrie 2020) şi în judeţele Timiş – 2.396 (plus 33,71%), Constanţa – 2.330 (plus 28,16%) şi Cluj – 2.250 (plus 17,99%).

La polul opus, cele mai puţine radieri au fost consemnate în judeţele Ialomiţa – 413 (în creştere cu 46,45% faţă de primele zece luni ale anului trecut), Covasna – 441 (plus 52,60%) şi Călăraşi – 457 (plus 36,01%).

Creşterile cele mai semnificative ale numărului de radieri s-au înregistrat în judeţele Alba (plus 68,71%), Vrancea (plus 57,56%), Covasna (plus 52,6%), Ialomiţa (plus 46,45%) şi Dâmboviţa (plus 45,54%). În perioada analizată nu au fost consemnate scăderi în ceea ce priveşte numărul firmelor radiate.


Pe domenii de activitate, numărul cel mai mare de radieri a fost înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 14.611 (plus 31,15% raportat la ianuarie-octombrie 2020), construcţii – 4.888 (plus 27,42%), activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 4.427 (plus 26,27%) şi industria prelucrătoare – 4.253 (plus 26,84%).

În octombrie 2021, au fost consemnate 5.676 radieri de firme, cele mai multe în Bucureşti (998) şi în judeţele Constanţa (275), Cluj (232) şi Timiş (212) şi Ilfov (211).

CITEȘTE ȘI: Programele Rabla se suspendă. Ministrul Mediului anunță că vor avea loc câteva modificări

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Mai puţină birocraţie pentru atragerea de fonduri europene. Lege care vizează organizarea Agenţiilor de Dezvoltare Regională

Publicat

în

Agenția pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, a devenit Autoritate de Management pentru POR 𝐒𝐮𝐝-𝐕𝐞𝐬𝐭 𝐎𝐥𝐭𝐞𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟏-𝟐𝟎𝟐𝟕.

Potrivit unui comunicat remis de ADR, vineri, 26 noiembrie 2021, președintele României a emis Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 122/2020 privind unele măsuri pentru asigurarea eficientizării procesului decizional al fondurilor externe nerambursabile destinate dezvoltării regionale în România

Pentru beneficiarii din regiunea de dezvoltare Sud – Vest Oltenia efectul va fi reducerea birocrației în ceea ce privește elaborarea ghidurilor de finanțare și ajustarea acestora la situația concretă a regiunii, precum și simplificarea proceselor de evaluare, selecție și contractare a viitoarelor proiecte ce vor solicita fonduri europene.


Alături de ADR Sud – Vest Oltenia și celelalte șapte Agenții pentru Dezvoltare Regională din țară au deveni autorități de management.

CITEŞTE ŞI: Câți bani va primi România din PNRR până la sfârșitul acestui an

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.