Connect with us

ECONOMIE

Pirelli produce prima anvelopă din lume certificată FSC. Conţine cauciuc natural şi celofibră certificate

Publicat

în

Pirelli a devenit prima companie din lume care produce o gamă de anvelope certificate de FSC (Forest Stewardship Council), ce este concepută pentru BMW X5 xDrive45e Plug-in hybrid. Aceste anvelope conțin cauciuc natural și celofibră, materiale certificate de FSC și reprezintă un nou orizont pentru o producție din ce în ce mai sustenabilă.

Certificarea FSC pentru managementul forestier confirmă faptul că plantațiile sunt gestionate într-un mod care păstrează diversitatea biologică și aduce beneficii vieții, atât a locuitorilor, cât și a muncitorilor locali, asigurând în același timp viabilitatea economică. Procesul complex de certificare a lanțului de custodie FSC verifică faptul că materialul certificat FSC a fost identificat și separat de materialul necertificat pe măsură ce este transportat de-a lungul lanțului de aprovizionare, de la plantație la producătorul de anvelope.

Anvelopa Pirelli P Zero, prima anvelopă din lume certificată FSC, care folosește cauciuc natural certificat FSC și celofibră provenită din plantații certificate FSC, va fi livrată pe dimensiunea 275/35 R22 pentru față și 315/30 R22 pentru spate pentru BMW X5 xDrive45e Plug-in hybrid*. A doua generaţie BMW X5 cu tren de rulare electrificat combină un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie și cu o capacitate cilindrică de de 3,0 litri, ce include tehnologia BMW TwinPower Turbo cu cea de a patra tehnologie BMW eDrive.


Unitatea plug-in hybrid a produs o putere a sitemului de 290 kW/394 CP, împreună cu un cuplu maxim al sistemului de 600 Nm, o autonomie electrică de 77-88 km (WLTP). BMW Group a finalizat certificarea CO2 completă a ciclului de viaţă pentru BMW X5 xDrive45e – de la aprovizionarea cu materii prime, trecând prin lanţul de aprovizionare, faza de producţie şi utilizare, până la reciclare.

Acest P ZERO a fost dezvoltat de Pirelli conform strategiei sale – „potrivire perfectă” – pentru a îndeplini, atât nevoile de performanță ale producătorului german pentru acest model popular, cât și pentru a contribui la filosofia „verde” a vehiculului hibrid. Noua anvelopă va fi produsă exclusiv la fabrica Pirelli din Rome, Georgia, Statele Unite și este concepută pentru a susține în mod specific sustenabilitatea mediului, iar rezistența redusă la rulare (marcată cu „A” pe eticheta europeană a anvelopelor) îmbunătățește consumul de combustibil și reduce emisiile nocive rezultate. În plus, zgomotul produs este mai mic, ceea ce aduce beneficii suplimentare mediului.

Certificarea FSC pentru cauciucul natural utilizat în fabricarea noii anvelope P ZERO pentru BMW X5 plug-in hybrid, achiziționat de la plantații certificate, este ultimul pas pe calea urmată de Pirelli, de mai mulți ani, pentru gestionarea sustenabilă a lanțului de aprovizionare cu cauciuc natural.


Acest lucru are la bază formarea și schimbul de bune practici în țările din care provine materialul, în conformitate cu principiile și valorile Politicii Sustainable Natural Rubber a Pirelli, care a fost publicată în 2017. Acest document este rezultatul consultărilor cu părțile interesate din lanțul valoric al cauciucului natural, inclusiv ONG-uri internaționale, principalii furnizori de cauciuc natural ai Pirelli, cultivatori și comercianți din cadrul lanțului de aprovizionare, clienți auto și organizații globale multilaterale.

De asemenea, Pirelli este membru fondator al platformei globale pentru cauciuc natural sustenabil (GPSNR). Această platformă a fost creată în 2018 cu scopul de a sprijini dezvoltarea sustenabilă a afacerii cu cauciuc natural la nivel mondial, pentru beneficiul întregului lanț de aprovizionare.

Giovanni Tronchetti Provera, Vicepreședinte Senior pentru Sustenabilitate și Mobilitate la Pirelli, a declarat: “Mobilitatea sustenabilă începe odată cu materiile prime. Prin deținerea primei anvelope din lume certificată FSC, Pirelli își demonstrează încă o dată angajamentul în îndeplinirea obiectivelor de sustenabiliate, ce sunt din ce în ce mai provocatoare. Aceasta este o dovadă a muncii constante cu materiale inovatoare și a proceselor de producție moderne. Ne gândim la planeta noastră și continuăm să investim în creșterea sustenabilității, fiind conștienți că acest lucru este esențial și pentru viitorul afacerilor noastre.”

„Ca producător premium, dorința noastră este să conducem calea spre sustenabilitate și să ne asumăm responsabilitatea,” a spus Andreas Wendt, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG responsabil pentru achiziţii şi reţeaua de furnizori. “Încă din anul 2015, angajamentul nostru este să îmbunătățim cultivarea cauciucului natural și să creștem transparența în cadrul rețelei de furnizori. Utilizarea anvelopelor din cauciuc natural certificat este o realizare de pionierat în industria noastră. În acest fel, contribuim la conservarea biodiversității și a pădurilor pentru a contracara schimbările climatice.”

„Această nouă anvelopă Pirelli, certificată FSC, reprezintă atingerea unei etape importante în încercarea de a oferi beneficii economice, sociale și de mediu de-a lungul întregului lanț valoric al cauciucului natural; acest lucru este deosebit de important în contextul provocărilor de sustenabilitate ale cauciucului natural. Vrem să felicităm compania Pirelli pentru angajamentul față de aprovizionarea responsabilă și pentru faptul că demonstrează că realizarea unui lanț valoric transparent al cauciucului natural provenit de la fermierii mici din piață este posibil.

De asemenea, aplaudăm BMW pentru susținerea dezvoltării anvelopei certificate FSC și pentru alegerea acesteia în echiparea unuia dintre noile sale modele. Acesta este un pas important spre crearea unui lanț valoric al cauciucului natural mai sustenabil, contribuind astfel la atenuarea defrișărilor și la sprijinirea luptei împotriva schimbărilor climatice. Sărbătorim leadershipul în materie de sustenabilitate și așteptăm cu nerăbdare să impulsionăm o transformare mai amplă în întreaga industrie.” a declarat Jeremy Harrison, Chief Markets Officer, FSC International.

Print Friendly, PDF & Email

ECONOMIE

Peste 10.000 de firme au aplicat pentru schema de ajutor HoReCa. Plafonul de finanțare a fost depășit

Publicat

în

Peste 10.000 de firme au aplicat pentru schema de ajutor HoReCa, sesiunea de înscrieri fiind încheiată luni seara.

Ministerului Economiei a anunțat că procesul de înscriere la schema de ajutor HoReCa s-a încheiat luni la ora 20.00.

Conform unei informări, pentru acest sprijin au aplicat 10.185 de firme din domeniu, iar plafonul de finanțare asigurat de Guvernul României prin bugetul de stat, de 2,5 miliarde de lei, a fost depășit.


După închiderea procesului online de aplicare, urmează perioada de evaluare a dosarelor depuse, etapă care va fi asigurată de personalul ministerului.

În această etapă, vor fi comunicate deciziile de admitere sau respingere.

„După finalizarea procesului se va stabili suma finală pentru care există cereri de finanțare, iar sumele solicitate vor fi pro-ratate, așadar toate firmele care au aplicat cu succes vor primi bani. Imediat după parcurgerea acestor pași începe trimiterea contractelor la semnat de către beneficiari și plata efectivă a ajutorului”, informează Ministerul Economiei.


CITEȘTE ȘI: Ce afaceri poţi să faci cu o investiţie de până în 10.000 euro?

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Bitcoinul a atins pragul de 39.000 de dolari, după aproape şase săptămâni

Publicat

în

Bitcoinul a crescut astăzi la 39.000 de dolari, prag nemaiatins în ultimele şase săptămâni de către cea mai valoroasă monedă din lume, investitorii devenind mai agresivi în urma sell-off-ului de săptămâna trecută, când au profitat de preţurile mai mici ale criptomonedei potrivit CNBC, citat de zf.ro.

Ulterior, Bitcoinul atins preţul de 38.333 dolari, însă creşterea din ultimele 24 de ore ajunge la aproximativ 11%.

Rezultatele s-au simţit de-a lungul întregii pieţe crypto, care a crescut cu 114 miliarde de dolari în urma ultimelor ştiri. Ethereum a raportat un plus de 7,6% la 2.350 de dolari, în timp ce Cardano şi Dogecoin au înregistrat creşteri de 8,7% şi, respectiv, 11,6%, potrivit datelor agregate de Coindesk.com.


CITEŞTE ŞI: George Soros începe să tranzacţioneze Bitcoin

Raliul vine după ce Bitcoinul a scăzut sub pragul psihologic de 30.000 de dolari, rezultat alimentat de un sell-off la nivel global, stârnind astfel un val de temeri cu privire la viitoare scăderi ale monedei.

CEO-ul Twitter Jack Dorsey, CEO-ul Tesla Elon Musk şi CEO-ul ARK Invest Cathie Wood au vorbit recent în cadrul unei conferinţe urmărită îndeaproape de fanii criptomonedelor, numită „The B-Word”.


Musk a declarat că Tesla ar putea să accepte din nou achiziţiile de vehicule prin Bitcoin, pe măsură ce o bună parte din procesele de minare ale monedei se îndreaptă către segmentul energiei regenerabile. În mai, producătorul american a suspendat achiziţiile de maşini electrice prin intermediul criptomonedei din cauza impactului exercitat de procesele de minare asupra mediului înconjurător.

Între timp, gigantul de e-commerce Amazon vrea să găsească un expert în blockchain şi monede digitale pentru divizia de plăţi a companiei, sugerând că firma lui Jeff Bezos ar arunca o privire mai atentă asupra Bitcoinului şi altor criptomonede.

„Amazon este inspirat de inovaţia care are loc în spaţiul crypto şi explorează o serie de posibilităţi în acest sens”, spune un purtător de cuvânt al companiei.

CITEŞTE ŞI: Pirelli lansează o anvelopă nouă, pentru maşini şi SUV-uri electrice sau hibrid

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Sprijin financiar pentru românii care schimbă mașina veche. Anunțul ministrului Mediului

Publicat

în

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat luni, cu privire la taxa auto pe care o pregătesc autoritățile din România, că măsura vizează scoaterea rablelor de pe șosele.

Aflat la Oradea, ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat că vârsta parcului auto din România trebuie redusă cât mai repede. Potrivit acestuia, această măsură prin care se dorește reducerea numărului de mașini mai vechi de 15 ani va trebui susținută financiar, scrie Antena 3.

Astfel încât, la nivelul Uniunii Europene ar urma să se constituie un fond social de climă. Iar cei care vor dori să-și schimbe mașinile vechi cu unele mai noi vor primi un ajutor financiar.


Până în 2050 presiunea va fi una foarte mare, susține Tánczos Barna, atât în România cât și în celelalte state membre UE, însă tendința va fi una foarte clară, și anume că trebuie redusă poluarea cu orice preț.

Mai mult decât atât, în acest demers vor fi implicate și autoritățile locale, prin reducerea cantității de carbon emis de instituții, școli, spitale sau primării. Ministrul a vorbit și despre susținerea din surse de la bugetul de stat pentru cei care vor renunța la mașinile vechi și care ar urma să primească despăgubiri care să reflecte valoarea mașinii pe piață. Asta înseamnă că aceștia vor putea primi bani atât de la nivelul Uniunii Europene, cât și de la autoritățile din țara noastră.

Sunt luate în calcul mai multe ipoteze, precum plata unui impozit mai mare, în funcție de emisiile de dioxid de carbon, sau introducerea unei roviniete în orașe.


După ce Comisia Europeană a cerut descurajarea înmatriculării mașinilor mai vechi de 15 ani, ministrul Mediului propune plata unei taxe la cumpărare.

CITEȘTE ȘI: Taxă pentru maşinile mai vechi de 15 ani. Ce spune ministrul Mediului

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.