Connect with us

ECONOMIE

Pirelli: Cauciucuri de iarnă sau pentru toate anotimpurile? Ghidul Utilizatorului

Avatar

Publicat

în

Cu iarna apropiindu-se în ritm alert, este important să alegem tipul corect de cauciucuri pentru a fi în acord cu legea și pentru a aborda condițiile de condus dificile ce ne așteaptă.

 Ce să faci: alegi un set de cauciucuri pentru toate sezoanele care vor fi de folos tot anul sau treci direct la cauciucurile de iarnă? Aceasta este o întrebare pe care mulți șoferi și-o pun chiar acum mai ales în țări care au legi legate de cauciucurile de iarnă. Nu există un răspuns simplu, dar cheia constă în a înțelege exact când, unde și cum va fi folosită fiecare mașină, împreună cu nivelul de performanță care este de așteptat. Acești factori ilustrează o imagine a fiecărui conducător individual, ceea ce influențează decizia de cumpărare: dat fiind faptul că aceste cauciucuri pentru toate anotimpurile funcționează foarte bine în majoritatea situațiilor, în afara celor mai solicitante unde un cauciuc specific de sezon este esențial pentru performanță. Dar ambele tipuri de cauciucuri au un lucru fundamental în comun și anume că marginea cauciucului trebuie să arate un marcaj “M+S” sau 3PMSF (în funcție de reglementările din fiecare țară) care indică tipul de cauciuc, previne amendarea conducătorilor și garantează siguranța chiar și în timpul iernii.

IARNA PENTRU ȘOFERII DINAMICI


Cauciucurile de iarnă sunt preferabile dacă se conduc mulți kilometri pe timp de iarnă, pentru muncă sau din plăcere, sau dacă performanța maximă este necesară în toate condițiile de iarnă.

Cu temperaturile scăzute ale toamnei și ale iernii sub șapte grade, cauciucurile de vară nu mai sunt capabile să performeze la maxim, și, așadar, cauciucurile de iarnă sunt mai bune pentru șoferii care necesită mai multă performanță. Datorită componentului mai moale, care performează foarte bine chiar și când temperaturile scad sub zero, cauciucurile de iarnă garantează exploatarea rutieră optimă, tracțiune și frânare, chiar și pe suprafețe cu aderență slabă: toate acestea adaugă la o siguranță îmbunătățită și un confort crescut. Proprietățile chimice ale componenților pentru iarnă reduc distanțele de frânare pe suprafețele ude (cu până la 15%) și pe suprafețele cu zăpadă (cu până la 50% în comparație cu un cauciuc de vară). Modelul specific al benzii de rulare îmbunătățește de asemenea performanța, mulțumită blocurilor de rulare proiectate să capteze zăpada și să crească aderența prin frecarea oferită de contactul ‘zăpadă pe zăpadă’ – fără nevoia de lanțuri pentru zăpadă. Canalele largi permit apei să fie dispersată în mod rapid și eficient când plouă, reducând riscul acvaplanării pentru a asigura un condus mai sigur pe timp umed. Cauciucurile de iarnă sunt recunoscute prin marcajele M+S sau M&S și M-S (care semnifică noroi și zăpadă). Acest marcaj este de obicei acompaniat de simbolul 3MPF (care înfățișează un munte și un fulg de zăpadă, inițialele însemnând ‘munte cu trei vârfuri și fulg de zăpadă’). Gândiți-vă la el ca la o marcă pentru cauciucurile de iarnă.

GAMA PIRELLI PENTRU IARNĂ


Pentru șoferii cu mașini puternice, Pirelli oferă gama P Zero Winter: cauciucuri care sunt dezvoltate în colaborare cu producători de mașini în acord cu strategia ‘perfect fit’ a Pirelli care denotă cauciucuri făcute pe măsura mașinilor pe care sunt montate; o caracteristică a P Zero. Mașinile premium de top au disponibile Winter Sottozero 3, cu niveluri mari de performanță, în timp ce Cinturato Winter este pentru șoferii de mașini de oraș, SUV-uri urbane și vehicule crossover. Pentru SUV-urile de ultimă generație și vehiculele crossover cauciucurile Scorpion Winter sunt ideale, pe când cauciucul Carrier Winter este proiectat pentru camionete și camioane ușoare.

ALL SEASON PENTRU ȘOFERII DIN ORAȘ

Dacă mașina este folosită în principal pentru condusul în oraș departe de regiunile muntoase, cu temperaturi cuprinse între -5°C și +23°C și parcurgând mai puțin de 25.000 de kilometri pe an fără nevoia de performanțe sport, cauciucurile all season sunt cea mai bună alegere. Un cauciuc pentru toate anotimpurile este caracterizat de un design și de un model al benzii de rulare care este suficient de echilibrat pentru a funcționa bine la temperaturi joase și înalte, atât pe asfalt ud cât și uscat. Performanța generală este bună, precum și versatilitatea. Este important să ne amintim totuși că acest tip de cauciuc nu va ajunge niciodată la performanța cauciucurilor de vară pe timpul verii sau a cauciucurilor de iarnă pe timpul iernii, dar el reprezintă un compromis excelent în toate situațiile descrise.

 CELE PATRU ANOTIMPURI ALE PIRELLI

Gama all season a companiei Pirelli este una largă, acoperind numeroase tipuri de vehicule. Cinturato All Season Plus este proiectat pentru a întâlni nevoile șoferilor care au cauciucuri cu mărimi între 15 si 20 de inci și care își folosesc mașinile mai ales în oraș. Pentru șoferii de vehicule crossover sau SUV, Pirelli produce cauciucul Scorpion Verde All Season SF, pe când gama pentru toate anotimpurile este completată de cauciucul Carrier All Season, pentru camionete și vehicule comerciale ușoare. Cinturato All Seasons Plus și Scorpion Verde All Season SF sunt de asemenea disponibile cu Seal Inside, care permite conducătorilor să continue drumul chiar și cu o gaură în cauciuc de până la patru milimetri. Scorpion Verde All Season vine în plus cu opțiunea de cauciucuri Self-Supporting Run Flat.

Print Friendly, PDF & Email

ECONOMIE

Mall-ul din Craiova se extinde. Investiţie de şase milioane de euro

Avatar

Publicat

în

Catinvest a obținut autorizația de construcție necesară pentru a începe lucrările la o nouă extindere a Electroputere Mall Craiova.

Începând din luna iulie, vor fi adăugate 5 restaurante noi, dintre care 3 vor avea terase private în aer liber și o nouă terasă comună în aer liber.

În plus, va fi realizată o extindere suplimentară de 5.500 metri pătrați a spațiului comercial.


Această nouă extindere nu este singurul proiect de dezvoltare pentru Electroputere Parc din această vară, întrucât o altă clădire de birouri și retail este aproape de finalizare.

CITEŞTE ŞI: Un nou parc comercial în Craiova. Locaţia, aproape de o ieşire din oraş

Astfel, după o investiție de 39 de milioane euro, Catinvest adaugă 9.000 de metri pătrați GLA de spații de retail și divertisment și 16.000 de metri pătrați GLA de birouri din clasa A.


În total, Catinvest a asigurat finanțare în valoare de 58,5 milioane de euro pentru perioada 2021-2022, destinată extinderilor ulterioare ale proiectului.

Vor fi construite noi magazine, birouri și spații de co-working, precum și aparthoteluri, pe o suprafață totală de 46.000 de metri pătrați.

Electroputere Parc este cel mai mare mall din Oltenia, cu peste 187 de branduri prezente pe o suprafață totală de 92.000 de metri pătrați.

Grupul imobiliar francez Catinvest mai deține și Carrefour Orhideea, Cora Pantelimon în București și Carrefour Tom în Constanța.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

ANUNŢ pentru cei în căutarea unui job. Când are loc BURSA locurilor de muncă

Avatar

Publicat

în

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt organizează marti – 29 iunie 2021, incepând cu ora 9.45, bursa locurilor de muncă. Evenimentul se va desfăşura, în Slatina, la Casa de Cultură a Tineretului, str. Ecaterina Teodoroiu, nr.1.

Persoanele din judeţul Olt aflate în căutarea unui loc de muncă sunt aşteptate să participe, marţi, 29 iunie, la bursa locurilor de muncă.

CITEŞTE ŞI: Locuri de muncă: Se fac angajări la Loctrans Slatina


Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt a demarat acţiunea de contactare a agenţilor economici în vederea depistării unui numar cât mai mare de locuri de muncă vacante, din diverse domenii de activitate, care sa fie oferite participanţilor la bursă.

„Bursa Locurilor de Muncă reprezintă o oportunitate pentru toţi cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă interesaţi de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale, sau în ultimă instanţă, să se orienteze/reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung”, a precizat Elena Iordache, purtător de cuvânt al AJOFM Olt.

CITEŞTE ŞI: Locuri de muncă. O importantă agenţie de turism din Slatina angajează


Angajatorii care dispun de locuri de muncă vacante şi sunt interesaţi să participe la această acţiune, pot depune situaţia privind locurile de muncă vacante ce vor fi oferite in cadrul bursei până la data de 25 iunie 2021, ora 12.00, la sediul instituţiei din Slatina, str. Prelungirea Crisan, nr.2 sau o pot transmite pe adresa de e-mail ajofm.ot@anofm.gov.ro sau prin fax 0249/432276.

CITEŞTE ŞI: Locuri de muncă. TMK angajează pentru fabrica din Slatina

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Câte persoane s-au înscris în programele Rabla Clasic şi Rabla Plus

Octavia Hantea

Publicat

în

Aproape 27.000 de persoane fizice s-au înscris în Programul Rabla Clasic 2021, în timp ce pentru Rabla Plus s-au înregistrat peste 4.550 de solicitanţi, arată datele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), publicate miercuri.

Conform sursei citate, în Programul Rabla Clasic 2021, până în prezent, au fost achiziţionate 15.497 de autovehicule şi 107 motociclete, scrie Agerpres.


În ceea ce priveşte persoanele juridice, AFM informează că a fost publicată în această săptămână pe site-ul instituţiei o nouă listă conţinând 107 dosare acceptate pentru 161 autovehicule. De asemenea, au fost publicată o contestaţie pentru un autovehicul, iar până la ora actuală au fost acceptate 562 de dosare pentru 860 de autovehicule şi 13 contestaţii pentru 18 autovehicule.

Totodată, la producători/dealeri auto s-au înscris 394 de persoane juridice, fiind achiziţionate 97 de autovehicule.

Pe de altă parte, în cadrul Programului Rabla Plus 2021 s-au înscris la producători/dealeri auto 4.553 persoane fizice, până acum fiind achiziţionate 701 autovehicule noi (419 pur electrice, 282 electrice hibride) şi o motocicletă electrică.


De asemenea, pentru persoanele juridice au fost publicate 107 dosare acceptate pentru 162 autovehicule electrice, dintre care 62 electrice hibride şi 100 pur electrice. În plus, au fost publicate două contestaţii pentru două autovehicule pur electrice.

În total, pentru Rabla Plus au fost acceptate 475 de dosare pentru 783 de autovehicule, dintre care 296 electrice hibride, 486 pur electrice, o motocicletă electrică şi 8 contestaţii pentru 14 autovehicule (3 electrice hibride şi 11 autovehicule pur electrice).

La producători/dealeri auto s-au înscris 403 de persoane juridice, iar până în prezent au fost achiziţionate 179 de maşini noi, dintre care 103 pur electrice şi 76 electrice hibride.

Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secţiunile aferente Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus.

Valabilitatea Notei de înscriere este de 150 de zile de la data emiterii, pentru Rabla Clasic, respectiv 240 zile pentru Rabla Plus, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziţie a autovehiculului nou.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.