Connect with us

ECONOMIE

Pirelli, 78 de omologări pentru echipamente originale dedicate celor mai noi versiuni ale BMW – Seria 8 Coupe, Gran Coupe și Cabrio

Publicat

în

Cea mai recentă colaborare de ordin tehnic dintre compania Pirelli și BMW Group își propune să obțină cele mai înalte niveluri de performanță și siguranță. În total, 78 de omologări pentru echipamente originale au fost dedicate celor mai noi versiuni ale BMW Seria 8 Coupe, Gran Coupe și Cabrio: inclusiv modelele M Sport.

Aceste mașini din gama Seria 8 vor utiliza anvelope personalizate Pirelli P Zero și Cinturato P7 de la 18 la 20 inci, special dezvoltate pentru a obține performanțe maxime pe șosea și proiectate pentru a oferi siguranță, control și manevrabilitate. Anvelopele au fost create în conformitate cu filozofia Pirelli, „potrivire perfectă”, și omologate ca echipamente originale pentru gama de lux BMW Group, permițând ocupanților să beneficieze de un confort maxim la bord și să se bucure de performanța completă a mașinii în orice situație. Aceste anvelope oferă performanțe excelente de frânare pe teren umed, cu rezistență redusă la rulare, ceea ce reduce emisiile dăunătoare pentru a susține sustenabilitatea și sunt marcate cu o stea care distinge anvelopele dezvoltate de inginerii Pirelli pentru a îndeplini cerințele de performanță ale BMW Group. De asemenea, acestea sunt echipate cu tehnologia Run Flat, care permite șoferilor să-și continue călătoriile chiar și după o perforare sau pierderea presiunii în anvelope, pentru 50 de mile la o viteză de 50 mph.

Noile anvelope P Zero de la Pirelli, realizate pentru cele mai sport mașini, au fost testate de presa specializată. Aceste teste au evidențiat o manevrabilitate excelentă, atât în ​​condiții umede, cât și în condiții uscate, precum și un echilibru bun și un răspuns precis la direcție cu feedback exemplar. Mai mult, mass-media a raportat rezultate bune, cu distanțe reduse de frânare pe umed și pe uscat, și o marjă solidă de siguranță împotriva hidroplanării. Când a venit vorba de performanțe sportive, Pirelli P Zero a demonstrat o manevrabilitate excelentă, atât în ​​condiții uscate, cât și în condiții de umezeală, dovadă fiind timpul de tur în circuit. Aceste rezultate au fost observate și cu anvelopele omologate pentru bine-cunoscutele și performantele mașini din seria M ale BMW Group.

Noul Cinturato P7 este, de asemenea, conceput pentru a maximiza siguranța, oferind șoferului un control excelent, atât în ​​condiții uscate, cât și în condiții de umezeală, în ceea ce privește manevrarea, frânarea și reducerea hidroplanării.

Acest lucru se datorează noului său compus inovator, echipat cu un tip de „inteligență mecanică”, care poate regla comportamentul anvelopei în funcție de temperatura de lucru.

La aceasta se adaugă un nivel excelent de confort acustic (cu mai puțin zgomot rutier) și confort la deplasare (datorită unei capacități mai mari de a absorbi denivelările de pe șosea) asociate durabilității și rezistenței la rulare remarcabile, ceea ce duce la consum redus de combustibil și emisii de CO2. Pentru mașinile BMW destinate Statelor Unite, Pirelli a dezvoltat Cinturato P7 All Season pentru a îndeplini cerințele pieței locale, menținând în același timp performanțele excepționale tipice familiei Cinturato.

Omologările anvelopelor Pirelli pentru BMW Seria 8 – în toate diferitele sale variante – se caracterizează printr-o ofertă completă, atât pentru vară, cât și pentru iarnă. Pentru iarnă, Pirelli a dezvoltat anvelope specifice Sottozero 3 și P Zero Winter dedicate BMW Seria 8.

Mattia Bussacchini, Senior Vice President of Commercial Operations al Pirelli, a declarat: „Varietatea liniei Pirelli satisface o gamă foarte largă de cerințe, atât ale consumatorilor, cât și ale producătorilor de mașini. Colaborarea cu BMW Group ne-a permis să creăm diferite soluții tehnice în ceea ce privește modelele și construcțiile benzii de rulare a anvelopelor, care completează performanța exactă a tuturor diferitelor modele din seria 8. Aceste noi omologări se alătură celorlalte 3600 aflate deja în portofoliul Pirelli și reprezintă un rezultat important derivat din procese și obiective comune. Acest lucru este susținut de cele mai inovatoare tehnologii de cercetare și simulare, care caracterizează din ce în ce mai mult procesele noastre de dezvoltare a noilor anvelope pentru echipamente originale.”

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Un grup polonez construieşte sere lângă Târgu Jiu. 1.000 noi locuri de muncă

Publicat

în

1.000 de noi locuri de muncă în activitatea de producție se vor înființa la Târgu Jiu, cunoscutul grup polonez CITRONEX fiind deja interesat, pentru început, de achiziționarea a 22 de hectare de teren în zona Ciocârlău. Aici se vor înființa sere pentru cultivarea de roșii, solariile urmând să aibă activitate tot anul.

Potrivit primarului Marcel Romanescu, în următorii ani, societatea dorește să ajungă până la 50 de hectare cultivate, urmând ca inițial să angajeze 250 de persoane, iar la atingerea obiectivului menționat să aibă deja 1000 de salariați de aici.

„Este o investiție importantă, de care avem nevoie, mai ales prin prisma noilor locuri de muncă. Modernizarea orașului, investițiile pe care noi le facem în infrastructură, transformă municipiul într-o localitate tot mai atractivă pentru investitori. Creșterea numărului de locuri de muncă și încurajarea concurenței duc la creșterea salariilor din toate domeniile. Toate proiectele pe care le derulăm au ca scop transformarea municipiului Târgu Jiu într-o localitate modernă, dezvoltată, care să concureze cu cele mai importante municipii din vestul țării”, a declarat edilul.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Programele „Rabla 2021”, pregătite în luna martie. Ministrul Barna: „Vom avea finanţare consistentă pentru schimbarea parcului auto”

Publicat

în

Programele ce vor fi lansate în 2021 prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) sunt pregătite în luna martie, a afirmat miercuri ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a subliniat că va exista „finanţare consistentă pentru schimbarea parcului auto”.

„În luna martie pregătim toate programele care vor fi lansate în 2021 prin AFM. Cu siguranţă mergem mai departe. Vom avea finanţare consistentă pentru schimbarea parcului auto, pentru că asta înseamnă practic ‘Rabla’ şi ‘Rabla Plus’. ‘Rabla Clasic’ înseamnă înlocuirea maşinilor vechi, ‘Rabla Plus’ înseamnă o altă dimensiune, înseamnă circulaţie pe drumurile publice cu mijloace de transport care nu au amprentă de carbon. Mergem mai departe cu programele respective şi alocăm sume suficiente ca să fim eficienţi, să schimbăm parcul auto. Sper să putem aloca sume mai mari. Sumele pe maşină vor fi cel puţin egale cu sumele pe care le-am avut până acum”, a afirmat Barna, într-o declaraţie de presă susţinută în urma acţiunilor de identificare şi sancţionare a transportului şi depozitării ilegale de deşeuri, potrivit economica.net.

Acesta a menţionat că trebuie să fie verificate acele informaţii potrivit cărora „unele maşini care sunt cumpărate prin aceste programe sunt după aceea vândute în străinătate”.

„Trebuie să vedem dacă sunt adevărate acele informaţii cum că se exportă subvenţie, cum că unele maşini care sunt cumpărate prin aceste programe sunt după aceea vândute în străinătate şi dacă există aşa ceva trebuie să contracarăm asemenea metode. Dar cu siguranţă vom avea cel puţin bugetul de anul trecut şi cel puţin sumele de anul trecut”, a mai spus ministrul Mediului.

De asemenea, Tanczos Barna a precizat că Programul Casa Verde a intrat în linie dreaptă, fiind eliminate barierele legislative.

„Programul Casa Verde a intrat în linie dreaptă, am eliminat barierele legislative. Am semnat în luna ianuarie un ordin de ministru prin care am repus programul pe făgaşul normal şi vom continua inclusiv programul Casa Verde”, a mai spus ministrul Mediului.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

La cât estimează experții în energie că vor ajunge benzina și motorina până la sfârșitul acestui an

Publicat

în

Benzina şi motorina ar putea ajunge la 6 lei pe litru până la sfârşitul anului, dacă preţul petrolului va continua să crească ca până acum, avertizeză experţii în energie.

Deja românii plătesc la pompă cu 15 lei mai mult pe un plin faţă de cât plăteau în urmă cu o lună, potrivit Antena3.

Preţul barilului de petrol a explodat în ultimele zile! Acum acesta este cotat la 63 de dolari, un preț cu 25% mai mare faţă de anul precedent. De altfel, zilele acestea barilul de petrol a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimul an. Este o creştere foarte mare, care s-a produs într-un timp foarte scurt. Cauzele sunt atât obiective cât şi speculative.

Pe de o parte, a crescut foarte mult cererea de produse petroliere din China şi India. Asta în timp ce în Arabia Saudita şi America producţia şi stocurile de petrol au scăzut.

Unii experţi în energie estimeză că benzina şi motorina va ajunge în România la 6 lei pe litru până la sfârșitul anului. Alții în schimb speră că bula speculativă se va sparge. Cert este că deja preţurile au crescut galopant la pompă.

Acum benzina și motorina costă în medie aproximativ 5,3 lei la nivel național. Comparativ cu luna trecută, carburanții s-au scumpit cu peste 6% ceea ce înseamna că un plin costă astăzi cu peste 15 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.