AcasăECONOMIEPensionarii care primesc banii pe card pot cere talonul prin e-mail sau...

Pensionarii care primesc banii pe card pot cere talonul prin e-mail sau în contul online deschis la casa de pensii

Pensionarii care primesc banii pe card pot solicita ca talonul să le fie trimis  pe e-mail sau în contul online CNPP, a anunţat deputatul Violeta Alexandru.

Aceasta spune că pensionarilor care primesc pensiile pe card nu le va mai face poștașul programul de stat în casă pentru a le da talonului de pensie (talonul mov) sau nu vor mai solicita insistent să îl primească.

„A trecut și de plenul celei de a doua camere a Parlamentului proiectul de lege despre care am mai vorbit. Va merge la promulgare după care Ministerul Muncii și Casa de Pensii vor elabora normele de aplicare. Așadar, talonul mov se va putea trimite, la cerere, pensionarilor, în format electronic – prin e-mail sau prin contul online CNPP. Cei care nu vor opta, îl vor primi în continuare pe hârtie. Măsura se adresează doar pensionarilor care primesc pensia pe card – aproape 50% din totalul pensionarilor. Talonul electronic va avea, prin lege, aceeași valoare juridică cu cel primit în format letric”, a explicat deputatul PNL.


Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii Publice plătesc 5 milioane de lei/lună pentru ca talonul mov să le fie dus acasă pensionarilor care primesc pensia pe card, această sumă urmând să fie economisită odată cu modernizarea acestui serviciu, a mai precizat deputatul.

CITEŞTE ŞI: Spitalele şi primăriile, printre beneficiarii Legii plafonării preţului la energie, iniţiate de PSD

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri